2004-06-21
上星期五晚同三五知己諗住坐埋傾o下計, 食餐好o既, 朋友就推薦呢間狀元樓. 怎知換來一肚氣!! >__<book o左位諗住啦! 見到一大班人圍住晒個知客, 咁咪等一陣囉, 我知你旺, 冇所謂, 好喇, 等到你理我o個陣, 個知客一句聲大夾惡咁車埋o黎:排隊呀!喂, 我何來見到有隊排?? 我行o左入去咁耐, 都只係見到一餅人圍住你! 你要我排隊, 我又冇話唔肯排, 駛唔駛咁o既態度呀?? 好喇! 話o左俾你聽個booking number, 你又冇咩反應, 其他遲過我到o既客你都俾o左人, 點解剩係我冇! 而家係咪玩針對!幾經受氣之後終於到, 好在佢o既環境都ok!跟住order o左:小黃魚, 百葉棠菜--> 味道ok! 小籠包--> 好好味炸排骨--> 好"鞋", 好乾糯米排骨--> 都ok o架, 不過好滯心太軟-->冇想像中咁特別,一人食o左一粒之後就冇人再掂過醉雞--> 這味又係換來一肚氣! 這碗十分"精緻"o既醉雞上之後, 朋友就已經留意到係雞皮上有兩條黑色物體, 研究後我們發現是頭髮, 於是叫waiter
幾經受氣之後終於到, 好在佢o既環境都ok!
跟住order o左:
小黃魚, 百葉棠菜--> 味道ok!
小籠包--> 好好味
炸排骨--> 好"鞋", 好乾
糯米排骨--> 都ok o架, 不過好滯
心太軟-->冇想像中咁特別,一人食o左一粒之後就冇人再掂過
醉雞--> 這味又係換來一肚氣! 這碗十分"精緻"o既醉雞上之後, 朋友就已經留意到係雞皮上有兩條黑色物體, 研究後我們發現是頭髮, 於是叫waiter 埋o黎, 佢望o左兩望, 佢居然話俾我地聽個係雞毛, 仲要唔想換俾我地咁, 於是我地用公筷夾俾佢睇, 絛2頭髮都有成3 cm 長, 雞毛唔係咁o既樣, 佢先肯死死地氣換俾我地!
呢間咁o既酒樓, d 野食係ok, 不過咁o既價錢& 咁o既服務態度, 仲有好多其他好選擇, 唔駛揀佢o黎受氣