2020-05-29 103 浏览
我同老公兩個都好鍾意鋸扒,今日趁個囡唔喺度,就嚟呢間熱石牛扒試吓。六點幾嚟到已經差唔多坐滿,要喺門口㩒機落order先,跟住先安排你入去坐,店員都細心幫你手。環境就比較狹窄,我哋行去墜入個張兩人枱要兜一大個圈先入到,其實周圍都係熱石同油煙,我覺得幾危險,所以要等小朋友唔喺度先至可以嚟。可以自己去攞沙律,飯,湯同埋水。沙律其實就只係得普通椰菜,自己在家柚子汁或者芝麻汁。湯裏面都有好多材料,蘿蔔同啲肉都食得飽㗎。牛扒嘅醬料可以自己攞,枱面仲有鹽啊胡椒啊你自己調味。食吓沙律飲下湯就有扒食啦。聞到隔離枱傳過嚟嘅香味真係好想快啲食下,但一切落去,啲油真係彈得好勁,我仲着住條短褲,係咁彈落我大脾度,即刻攞條圍裙遮住先。我叫咗一份300 g肉眼扒,林係幾林嘅,但就冇咩牛香味,仲有一大條筋喺塊牛度,切啲刀又唔夠利好難切,搞到啲血水流哂出嚟,仲留咗喺塊熱石上面,令到塊扒煎得唔香。老公叫咗一份赤身和牛,牛味係好明顯你重過我嗰份肉眼好多好多,同埋佢幫你切埋片,直接上去煎就香好多。我地兩個都對牛嘅質素有要求,呢間就唔多合格,咁當然呢個價錢如果想來玩下煎下牛扒,當然係接受到啦,但你係想你想食靚扒嘅,就會好失望呀