2017-04-21 968 浏览
一直都知道Lady M 系香港开左3间分店,不过,好少会特登为左买件蛋糕而出去呢d地方。今日咁岩出去IFC 做野,难得大乡里出城,临收工既时候,我问同事附近有咩甜品可以买返屋企食,同事话楼下有Lady M。一听到有Lady M,小妹假眼即刻发光不得了,咁难得(系咁重覆难得)出到黎中环,当然唔好错过啦!但系同事叮嘱话成日都好多人排队买,佢都因为见到太多人排队而放左。所以我即刻准时收工冲落楼下排队,点知我地六点零去到既时候完全无人排队!由于赶住冲落黎无谂过买边款,系佢既display柜审视一轮后,决定买玫瑰千层蛋糕同法式香蕉千层酥,两件既外型都十分之吸引呢~有请两件佳丽呢件玫瑰千层蛋糕个卖相真系好靓,好岩港女既我,不过其实佢都有内涵架,一食落去成个口腔都充满玫瑰既香味,而且虽然好多cream,但唔觉得有腻既感觉,好smooth,上面果层粉红色既啫哩更丰富左口感。食完好有幸福既感觉不过唯一既缺点系甜左少少。我觉得呢件法式香蕉千层酥既外型系成间店入面最特别既,所以都买左黎试。如果话玫瑰太甜,呢款就岩岩好,甜味适中,而且好香香蕉味,感觉都几清新,同埋好多cream,好岩中意食cream既我。不过

一听到有Lady M,小妹假眼即刻发光

不得了,咁难得(系咁重覆难得

不过唯一既缺点系甜左少少。
玫瑰千层蛋糕
我觉得呢件法式香蕉千层酥既外型系成间店入面最特别既,所以都买左黎试。如果话玫瑰太甜,呢款就岩岩好,甜味适中,而且好香香蕉味,感觉都几清新,同埋好多cream,好岩中意食cream既我。不过如果酥皮再脆D就好啦!!
法式香蕉千层酥
2017-04-20