2020-10-20 0 浏览
WHISKEY DARK CHOCOLATE MOUSSE次次都好快卖哂今次仲唔系我既🍰浓浓朱古力入面渗出阵阵威士忌🥃再撞上清新橙皮啫喱 成个口感好幼滑香浓海绵蛋糕加埋底层以黑朱古力脆脆饼底唔同层次既满足🤎
WHISKEY DARK CHOCOLATE MOUSSE
次次都好快卖哂
今次仲唔系我既🍰
浓浓朱古力入面渗出阵阵威士忌🥃
再撞上清新橙皮啫喱 成个口感好幼滑香浓
海绵蛋糕加埋底层以黑朱古力脆脆饼底
唔同层次既满足🤎

2020-10-15 0 浏览
由得海港城有, 到ifc, 又一城, 铜锣湾fashwalk, 唔计机场, 原来我未系时代个间食过最初未出玫瑰味我静系食原味千层个款之後觉得玫瑰味甜D岩我D, 就冇再食其他款点知新出呢个whiskey配朱古力mousse真系非常好食, 以後佢一日仲有我都静系想食呢个因为本身都中意饮威士忌, 而呢个酒味唔会好抢, 但食完明显feel到有酒意, 而个chocolate mousse好滑好软, 好浓朱古力味, 仲要饼底系朱古力脆饼, 真系食2旧都唔够喉极度好食
最初未出玫瑰味我静系食原味千层个款
之後觉得玫瑰味甜D岩我D, 就冇再食其他款
极度好食
2020-10-05 112 浏览
新口味芋头千层蛋糕上面抱铺满芋头忌廉食落去粒粒芋头好有口感而且好香浓芋头香再有开心衬托好味锺意💚🍰锺意芋头既低定要试下 一定唔会失望🤎🤎🤎🤎🤎🤎🤎🤎🤎
新口味芋头千层蛋糕
好味锺意💚🍰
锺意芋头既低定要试下
一定唔会失望🤎🤎🤎🤎🤎🤎🤎🤎🤎
2020-08-13 610 浏览
生日有惊喜😋系公司识到好同事,无论大事小事都会记得你💕☺️今年生日有幸试到Lady M既蛋糕🍰😋实在太开心喇🥳伯爵茶千层蛋糕🍰、玫瑰🌹千层蛋糕🍰、抹茶千层蛋糕🍰、同埋我最爱嘅原味千层蛋糕🍰☺️💕💕💕💕因为太close既关系,四件蛋糕都一开四,大家都可以试到唔同口味🤤原味🥇每一啖都有浓浓既蛋香味,层层布满柔滑既奶油,入口棉滑,甜度唔会有腻既感觉;第二推介系玫瑰千层蛋糕🍰上面配有玫瑰花瓣,视觉已经好吸引😍,入口前都会担心花瓣有苦涩味,结果出乎意料之外同面果层玫瑰果冻味道出奇地夹‼️💕💕💕清幽既口味系口中萦绕钟意玫瑰既lady真系唔好错过👍🏻☺️值得一试!而伯爵茶都系一款独特嘅口味,淡香既茶味整成蛋糕,口味一般未令我有难忘既感觉;抹茶味够浓,好有日式风味四款排序:原味玫瑰🌹伯爵茶,抹茶

原味🥇每一啖都有浓浓既蛋香味
同面果层玫瑰果冻味道出奇地夹‼️💕💕💕清幽既口味系口中萦绕

四款排序:原味
玫瑰🌹伯爵茶,抹茶

2020-01-07
2020-07-09 636 浏览
今日番工做到头都大埋,於是决定去食甜品安慰下自己🤭~话说bubu之前试过买番屋企食,6只味,同家人分享一人一只味~唔知系味车程太耐(一粒钟), 搞到番到屋企再开黎食既时候,十分难食😩!个时完全唔明点解值70蚊一件,又有咁多人排队~不过今次即买即食就明啦😯!原来cream真系唔等人嫁!会溶哦🤫🤭~💁🏻‍♀️伯爵茶千层蛋糕 $75 伯爵茶味既食品bubu一直都唔太识欣赏,原因系好多店伯爵茶味既产品唔系太奶就太甜,通常都fail~点知呢个伯爵茶味千层蛋糕有suprise到bubu😌!佢既茶唔系好浓郁个种,因为本身伯爵茶都唔会饮到茶既苦同涩,反而系奶同滑~再加上cream打得好幼滑好soft,而甜度对甜品黎讲亦一D都唔甜,食晒成个蛋糕都唔会漏呀😋~加上佢每片crepe都好薄,每层cream都唔会好厚,食落口就feel到混埋一齐,好味呀!推介💁🏻‍♀️~不过cp值就真系见人见智啦😌 👌抹茶千层蛋糕 $75 抹茶相对伯爵茶就较会普通,每层crepe同cream同样系好薄,抹茶味系有,但唔算好浓郁,同埋都偏甜,不过喜欢抹茶既朋友可能都会喜欢~

💁🏻‍♀️伯爵茶千层蛋糕 $75

👌抹茶千层蛋糕 $75
  • 伯爵茶千层蛋糕
2020-07-02 493 浏览
🔶桂花味千层 $480/ 6寸 (💡8.5/10) Lady M新产品✨味道非常清甜 又不会太溜桂花味都非常突出入口十分软滑 推荐👍🏻入面就一如既往够薄 cream又够light6寸都够10个人食
🔶桂花味千层 $480/ 6寸 (💡8.5/10)
Lady M新产品✨
味道非常清甜 又不会太溜
桂花味都非常突出
入口十分软滑 推荐👍🏻
入面就一如既往够薄 cream又够light

6寸都够10个人食
  • 桂花千层蛋糕
『港女千层蛋糕风靡不再?・试原味见真章』@Lady M,Central⠀⠀话说我第一次吃到港女Lady M蛋糕已经是数年前的事了。那时候他们刚刚进驻香港,没有现在那麽多分店,是众所皆知的排队店。想不到2020年,今天晚饭时间後去到,店内一个客人都没有,我们还以为已经关门了呢......朋友说一直没有试过lady m,说人生总要试一次吧!所以就决定去了。可惜当时已经没有抹茶味和千层和草莓千层酥,所以点了一个原味和一个伯爵茶味的。⠀⠀・原味千层蛋糕 $68⠀这里的千层蛋糕一如既往地非常细滑,每一层都非常薄,忌廉也涂得平均。可惜原味的甜度偏高,奶味也不算很香,也不算很重,没有记忆中的好吃了。⠀⠀・伯爵茶千层蛋糕 $75⠀伯爵茶味这款茶味很出,甜度也比原味的低!质地也是一样的。⠀总结来说,我们觉得以这个价钱吃一块蛋糕,实在有点小贵。加上中环ifc店环境不算宽敞,堂食还要加一,我自己也不算千层蛋糕爱好者,大概暂时不会再回头了。⠀——————————————————⠀好食指数 ʸᵘᵐᵐʸ ᴸᵉᵛᵉˡ⠀7.15/10⠀价钱 ᴾʳⁱᶜᵉ ⠀6.35/10⠀性价比 ⱽᵃˡᵘᵉ ᶠᵒʳ ᵐᵒⁿᵉʸ⠀6.5

・原味千层蛋糕 $68⠀

・伯爵茶千层蛋糕 $75⠀
伯爵茶味这款茶味很出,甜度也比原味的低!质地也是一样的。⠀

好食指数 ʸᵘᵐᵐʸ ᴸᵉᵛᵉˡ⠀

No⠀
🔍 Lady M⠀
中环金融街8号国际金融中心2楼2096A号舖⠀
——————————————————⠀
📍分类搵食 Ğ̈ŭ̈ĭ̈d̆̈ĕ̈T̆̈ŏ̈Ĕ̈ă̈t̆̈⠀
#168hk_central⠀⠀⠀
#168hk_notbad⠀
#168hk_dessert
2020-06-04 475 浏览
🌼Lady M又岀左新桂花口味喇❗️有无Lady M粉丝过嚟报到?🙋🏻‍♀️桂花糕crossover千层蛋糕😛你又试过未呢?😎 Lady M 桂花千层蛋糕🌼 ($75/件)顶层晶莹剔透。以桂花花瓣作伴细心铺上桂花糕於crepe cake上入口散发甘浓桂花清香咀嚼中细味到片片花瓣口感层次非常特别!👏🏻 其次Lady M招牌creme入口即化☺️完美把桂花甘甜融入至滑溜忌廉中吞噬後品尝到浓滑甘甜一众嚐甜者又点可以错过呢?
🌼Lady M又岀左新桂花口味喇❗️
有无Lady M粉丝过嚟报到?🙋🏻‍♀️
桂花糕crossover千层蛋糕😛
你又试过未呢?😎

Lady M 桂花千层蛋糕🌼 ($75/件)

顶层晶莹剔透。以桂花花瓣作伴
细心铺上桂花糕於crepe cake上
入口散发甘浓桂花清香
咀嚼中细味到片片花瓣
口感层次非常特别!👏🏻

其次Lady M招牌creme入口即化☺️
完美把桂花甘甜融入至滑溜忌廉中
吞噬後品尝到浓滑甘甜
一众嚐甜者又点可以错过呢?
2020-05-15
2020-06-03 270 浏览
曾经排长龙嘅蛋糕店,见到个蛋糕柜嘅蛋糕,都已经觉得好吸引好想试,偏偏当你去排队买外卖嗰阵,剩返嘅就只有原味嘅千层蛋糕,今日终於比我买到唔系原味嘅千层蛋糕,终於可以一试其他口味。朱古力棋盘蛋糕蛋糕系松软嘅,但系朱古力味唔太浓,偏甜。喺蛋糕外面嗰层朱古力浆就有朱古力味。整体来讲都算系好食嘅,不过就系偏甜,的确要配返一杯茶饮。

朱古力棋盘蛋糕

2020-05-31 208 浏览
It’s my birthday’s month and my friend bought me a Lady M early grey mille crepes.I’m not really a mille crepes lover as I prefer cake! But, Lady M’s mille crepes are really good! They were really thin, the cream was so light, and made up of so many layers! The earl grey was not too strong, but I like how aromatic it is when eating with the mille crepes.
Earl  grey  mille  creep
Earl  grey  mille  creep
2020-05-31 190 浏览
朋友话生日点都要请食蛋糕,就黎左lady M😵我都系第一次堂食😂叫左佢个伯爵茶千层糕,伯爵茶味唔算浓,皮薄,啲忌廉好滑好creamy。另外仲叫左栗子蛋糕,栗子味都系唔浓,cream一样好食,蛋糕都几松软。两款蛋糕都有少少食,配埋咖啡会更好!环境就一般,喺走廊侧边间左啲位,啲人走黎走去,又望下你食咩🙄都唔想坐得耐。
两款蛋糕都有少少食,配埋咖啡会更好!

2020-05-23 253 浏览
由於桃桃公司好多同事喺5月生日, 老细就话要搞个生日会一齐庆祝, 所以就吩咐桃桃去拣个蛋糕。 难得公司出钱买蛋糕, 当然要拣个得体嘅啦。 Lady M咁有名气就一定唔会失礼啦。星期五去到lady m ifc分店谂住订定蛋糕星期一拎, 就实无死啦。 点知个店员话唔提供订蛋糕服务, 要订既话就上网订, 但系上网要3日前订, 星期五订既话, 最快都要星期二先拎得。店员提议如果想星期一要蛋糕, 就要当日早啲亲身去落订。 因为老细想星期一开生日会, 唯有星期一早少少去订。最有趣既系拎蛋糕嘅时候, 店员会问要几多枝叉, 桃桃要左20枝(令每个同事都有一枝)都系免费, 但系把刀就要另外比钱买啦。我拣嘅earl grey味蛋糕, 茶味够好好味, 连平时唔食甜食嘅同事都争住食。

外卖自取
上网系社交网站睇到人地系咁讲踏入5月份LADY M会推出既「桂花千层蛋糕🍰」口味,十分期待,口味特别够吸引😍今日终於放假决定买黎试下。LADY M 出名铺上超过20层手工制班戟去制成千层蛋糕🍰,面层是桂花啫喱,好晶莹,再加入乾花点缀,望落满满桂花乾,食落出奇地夹,清香桂花融入细腻忌廉,不死甜不油腻,最好同三五成群分享,不竟也是鲜奶油(好邪恶👻)。另一必食而非期间限定是伯爵茶口味,比桂花较偏甜,用上碟豆花做装饰,衬晒色打卡一流📷。总结:港女最爱千层蛋糕非Lady M 不可🍰 桂花味真心希望是长有 值得推介💕

总结:
港女最爱千层蛋糕非Lady M 不可🍰
桂花味真心希望是长有 值得推介💕

• 伯爵茶千层蛋糕
2020-05-03 273 浏览
今日系我生日,亦系我上司last day,呢个上司就真系对我好好,呢几年嚟都好包容同关照我,到左最後,佢都送我一份惊喜就系呢个Lady M既蛋糕~原味皇牌招牌千层蛋糕🎂,果然系皇牌,见到个外表已经与别不同,果然系国际知名品牌个蛋糕有超过几十层自家制超薄班戟皮制成,眼见每层都铺左忌廉,但就出奇地薄,真系手功好好仲有支Lady M独有既银色蜡烛同叉,真系贵气出晒黎呢个蛋糕除左可以劲呃外,仲包含左阿姐对我既关怀,佢临走都记得今日系我生日🎂,我好想在此再一次多谢你,我会记得下年生日再搵你同我庆祝
,到左最後,佢都送我一份惊喜

个蛋糕有超过几十层
仲有支Lady M独有既银色蜡烛同叉,真系贵气出晒黎

呢个蛋糕除左可以劲呃
皇牌原味千层蛋糕
2020-04-23
其他
庆祝纪念
皇牌原味千层蛋糕
2020-03-25 525 浏览
之前已经见到Lady M推出左呢个「士多啤梨棋盘蛋糕」其实佢之前已经推出过其他口味嘅棋盘蛋糕,但每一次我都忘记左去试,今日经过见无咩人就立即买个外卖拎返公司当饭後甜品。一贯Lady M 口味冇令我失望,首先佢个棋盘d格仔图案好分明,外型其实已经拎哂分,食落唔甜,啱咁我呢d锺意食甜品而唔爱太甜嘅人,而且蛋糕面层有浓浓嘅士多啤梨味,已经个蛋糕系足料。因为之前食过有d蛋糕个质感似食风一样。後记,我好钟意佢附送果只胶支,因为佢个胶支嘅颜色系银色仿真度好高。😂😂