2022-01-14
葵芳餐廳美食包羅萬有,但最吸引我一定係火鍋🍲因為冬天食完身體暖笠笠有種幸福嘅感覺♥️今次嚟到一鍋堂!係我一直聽到比較出名嘅火鍋店終於嚟試吓🙆♀️我哋今次選擇係B餐特選安格斯牛,因為我哋係下午黎食所以比較優惠成人$178一位!性價比好高👍食物種類很多而且又好食真係值得一讚!環境比較大坐得好舒適,外面熟食乾淨企理食材種類繁多👍檳城喇沙湯🌟喇沙味道好濃郁有小小辣十分推薦👍食落去感覺好清新可口五會覺得膩!美國安格斯精選牛板腱🌟牛味濃郁油花比較多肉質柔軟係我最鍾意嘅一款牛😋美國安格斯牛肉🌟油花相對較少但肉質比較咬口一樣好食!酉班牙栗飼豬🌟肥瘦均勻,口感鬆化,入口有種綿軟感覺!封門柳🌟肉質鬆軟,不易變韌而且牛肉味更為濃郁(比較特別嘅一個部位)牛脷心托🌟肉質煙靭爽彈,口感較為豐富好正👍水魷魚🌟牛柏葉🌟老媽金錢肚🌟食材新鮮冇任何雪味!份量啱啱好!蟹籽手打蝦滑🌟推介👍味道鮮美口感彈牙!蟹棒🌟份量巨大一口一啖好滿足!魚皮餃🌟台灣腸🌟最推薦飲佢自家製飲品!薄荷烏龍茶同洛神花茶好正🙈
因為冬天食完身體暖笠笠有種幸福嘅感覺♥️
食物種類很多而且又好食真係值得一讚!
環境比較大坐得好舒適,外面熟食乾淨企理食材種類繁多👍
檳城喇沙湯🌟
美國安格斯牛肉🌟油花相對較少但肉質比較咬口一樣好食!
酉班牙栗飼豬🌟肥瘦均勻,口感鬆化,入口有種綿軟感覺!
牛脷心托🌟肉質煙靭爽彈,口感較為豐富好正👍
水魷魚🌟牛柏葉🌟老媽金錢肚🌟
食材新鮮冇任何雪味!份量啱啱好!
蟹籽手打蝦滑🌟推介👍味道鮮美口感彈牙!
蟹棒🌟份量巨大一口一啖好滿足!
魚皮餃🌟台灣腸🌟
最推薦飲佢自家製飲品!薄荷烏龍茶同洛神花茶好正🙈