2018-08-19 129 浏览
難得及同舊同事聚舊,我哋揀咗大家最就近嘅旺角,行經過波鞋街附近,見到樓下已經排滿人群,反正唔趕時間 我哋又趁墟去試下😂餐廳以日與夜作主題, 裝橫以黑與白為主調,感覺簡約中帶點型格~烤蒜蓉牛油龍蝦龍蝦以半隻上,牛油香味尤其特出! 龍蝦夠鮮,而且肉質夠彈牙,食落去啖啖肉😋 跟餐仲配雙色薯條,橙黃色嘅係蕃薯條,比平時食開個薯條多咗 微微嘅甜味,食落去香脆可口👍🏻👍🏻法國藍青口(白酒忌廉汁)雖然法國藍青口比平時食開嘅青口較為細隻, 但肉質更加鮮嫩肥美, 配上白酒忌廉汁,淡淡嘅酒香,香濃嘅忌廉汁,味道一流!👏🏻吉列牛扒配忌廉蘋果咖哩撈烏冬開頭以為呢個配搭會好古怪,但忌廉嘅creamy感,加上少少咖哩嘅香濃口味,再配搭蘋果嘅清甜,味道原來幾有驚喜!而吉列牛扒亦係水準之作👏🏻👏🏻外面嘅麵包糠唔會炸得好厚身,令到裏面嘅牛肉煮得啱啱好,肉嫩而且皮脆~~😋Peach & lychee tea粉紫色嘅上層,配搭淡茶色嘅下層,呢杯蜜桃荔枝茶嘅賣相望落去已經相當夢幻☺飲落去係 香甜嘅蜜桃茶,帶著淡淡嘅荔枝香,兩隻水果唔會互相 搶味,甜度啱啱好,解渴之選!

烤蒜蓉牛油龍蝦

法國藍青口(白酒忌廉汁)

吉列牛扒配忌廉蘋果咖哩撈烏冬

Peach & lychee tea