tiffytaf
tiffytaf
2016-03-11
关注
突然想食扒 所以就同朋友黎左依間美式扒房

環境極暗 好有情調 當日都見到好多情侶係度食飯 但係浪漫氣氛就爭啲喇 因為都幾嘈

Dinner set items唔係好多,我地就叫左一個set加一個散叫pasta! set包埋前菜同甜品

先黎既係parma ham asparagus truffle salad.

truffle味道香 配鮮嫩露荀好夾 而且溫泉蛋生熟岩岩好!平時成日覺得parma ham太咸既我今次都覺得今次既配搭唔錯!

食完前菜黎既係兩杯milk shake!個樣真係勁吸引!
前面既係 nuts 'bout tella - nutella, 後面就係 salted caramel! 但係兩杯飲品既味道就有啲失色喇。雖然個樣好睇得,但係nutella既味道弱,而且有啲太稀。salted caramel反而不錯 只係咸味有啲太重。

之後黎既就係牛扒 16oz rib eye!

超巨型呀 好彩同朋友無一人一塊扒,如果唔係一定食唔哂。一切就知牛扒肉質軟熟,而且真係做到medium rare!

牛味濃!適合愛牛既朋友。而一邊既薯蓉都唔可以睇少 因為極香滑~~調味亦岩岩好 驚喜之一!

差唔多食完牛扒之際,squid ink clam pasta就黎喇~
pasta煮得岩岩好,而蜆都非常新鮮。不過食到個口黑哂hahaha

最後當然要食個甜品啦 dinner set包埋既pana cotta & choc soup
但同樣地 令做有啲失望~pana cotta質地好硬,完全做唔到滑溜既感覺。重要奶味欠奉....呢度甜食真係一般。但主食很不錯!
检举