2021-02-02 1251 浏览
今日去左铜锣湾办年货,当然要食饱先有气力!好彩我哋早到,一过左12点半,即刻full house呢个lunch set几好,唔会一定要跟前菜或汤可以睇下自己需唔需要而加!价钱亦相当合理南瓜芫荽忌廉汤芫荽味唔算好突出,就算唔锺意食芫荽既人都唔会抗拒!反而南瓜既甜味好出,加上又好够滑Parma Ham沙律由於当时餐厅无哂烟火腿,所以就帮我哋转左Parma Ham黑醋汁味道岩岩好,唔会太酸或太甜香煎鱼柳配蕃茄青瓜莎莎鱼柳煎得好香连埋清新既salsa一齐食,令鱼柳既味道唔会咁单调连啲配菜都好好食有椰菜花&炸薯块葡式香辣鸡配沙律薯条有半只鸡既份量香辣味特别惹味唔系好呛喉既辣味!只鸡肉质好嫩滑,就算鸡胸位置都完全唔鞋架呢个香辣鸡真系整得好好食!薯条系我锺意食果款,炸得超脆身食呢只鸡一定要用手食,特别滋味!服务员亦好贴心,为我提供湿纸巾甜品:芝士蛋糕呢个芝士蛋糕好滑身,而且食哂成件都唔腻架Latte
今日去左铜锣湾办年货,当然要食饱先有气力!

好彩我哋早到,一过左12点半,即刻full house

呢个lunch set几好,唔会一定要跟前菜或汤

可以睇下自己需唔需要而加!
价钱亦相当合理

南瓜芫荽忌廉汤
芫荽味唔算好突出,就算唔锺意食芫荽既人都唔会抗拒!
反而南瓜既甜味好出,加上又好够滑

Parma Ham沙律
由於当时餐厅无哂烟火腿,所以就帮我哋转左Parma Ham

黑醋汁味道岩岩好,唔会太酸或太甜

香煎鱼柳配蕃茄青瓜莎莎
鱼柳煎得好香

连埋清新既salsa一齐食,令鱼柳既味道唔会咁单调

连啲配菜都好好食
有椰菜花&炸薯块

葡式香辣鸡配沙律薯条
有半只鸡既份量

香辣味特别惹味
唔系好呛喉既辣味!
只鸡肉质好嫩滑,就算鸡胸位置都完全唔鞋架

呢个香辣鸡真系整得好好食!
薯条系我锺意食果款,炸得超脆身

食呢只鸡一定要用手食,特别滋味!
服务员亦好贴心,为我提供湿纸巾

甜品:芝士蛋糕
呢个芝士蛋糕好滑身,而且食哂成件都唔腻架

Latte
2021-02-01
  • 葡式香辣鸡配薯条沙律
2021-01-12 1671 浏览
谂住位於铜锣湾心脏地带的楼上餐厅地方一定寸金尺土,空间唔会好大。谁知今日去了L square 5楼一间扒房食lunch,一出lift感觉唔错,一眼望落去成个四四方方嘅空间都系餐厅嘅范围,枱櫈整齐排列,有一排背窗梳化座,靠墙则是一排高櫈吧枱,枱和枱之间又有胶板隔住,感觉舒适自在。午市套餐一般系规定你一定有汤或沙律、主菜、咖啡或茶,有时有包甜品。但这里的套餐均可自由配搭,每道前菜/主菜/饮品/甜品均有自己嘅价钱,想食乜或者唔食乜都可以自由选择,颇有弹性,我比较喜欢这种menu。最後还发觉免加一服务费,真系有啲惊喜。南瓜芫荽忌廉汤汤底浓郁,南瓜味重,一饮就知系自家制,份量不少。非常脆口的小面包沾汤汁一齐食,更加美味。寒冬下饮上热腾腾的浓汤,感觉好暖心。黑松露蘑菇意粉意粉质地软硬适中,黑松露香味扑鼻,蘑菇粒不少,汁液也十分creamy,同样刚刚煮起就上枱,热腾腾的份外好味。八安士肉眼扒配薯角蔬菜肉眼扒大细刚好够一个人食,炭烧味好出,烧出来的纹路清晰,肉质软淋兼juicy,生熟度符合食客要求。另配菜的烹调看得出一点也不马虎。Cappuccino容易入口,没有酸涩味,是我喜爱的味道。最後要比赞的是

南瓜芫荽忌廉汤

黑松露蘑菇意粉

八安士肉眼扒配薯角蔬菜

Cappuccino

容易入口,没有酸涩味,是我喜爱的味道。

最後要比赞的是侍应们均很有礼貌,而且服侍周到。
2021-01-11
2020-12-22 1641 浏览
十一月第三个星期三晚上,铜锣湾。现在外出用餐的机会越来越少,友人想念起这餐厅的美食,想想也有一整年没有来过,就把握机会订位子。这麽久没来,餐厅客人依旧满满,热闹非常,等待了一阵子,店员就安排我们入座。Pink Lagoon,这是餐厅本月的特色无酒精鸡尾酒,以姜汁汽水为基底,混合新鲜草莓和蔓越莓汁,荔枝口味果浆,本来已经是一杯充满夏日风的饮料,谁不知特别之处在後面。经理拿来一把像点火枪的物体,正在好奇,一点开原来是制造气泡的,之後一个彩色的泡泡就把特调全裹起来了,整个过程根本就是欣赏魔术了吧,太精彩了!三文鱼他他配香草乳酪汁,以小锅子上桌,把上面的63度慢煮温泉蛋戳开,跟三文鱼他他拌匀,放上热腾腾的自家制面包,香脆软滑,真是开胃又清新的轻食。香草白酒煮青口配黑松露薯条,在外国的时候,天气一转冷就很想吃这道菜。大大只的青口充满自带咸鲜,香浓的白酒把肉味鲜美提升,利用青口煮出来的惹味汤汁配上香脆可口的薯条,简直是令人吃到停不下来。香煎北海道带子龙虾汁扁意粉配三文鱼子,大大颗又鲜美的带子煎得外香内嫩,友人最爱的软嫩口感,意粉中尤爱扁意粉,面条煮得刚刚好,弹牙有嚼劲,是我最爱的Al Dente口
十一月第三个星期三晚上,铜锣湾。

三文鱼他他配香草乳酪汁
放上热腾腾的自家制面包,香脆软滑,真是开胃又清新的轻食。

香草白酒煮青口配黑松露薯条
大大只的青口充满自带咸鲜,香浓的白酒把肉味鲜美提升,

香煎北海道带子龙虾汁扁意粉配三文鱼子
意粉中尤爱扁意粉,面条煮得刚刚好,弹牙有嚼劲,是我最爱的Al Dente口感,香浓的龙虾汁挂满每条意粉,
香煎北海道带子龙虾汁扁意粉配三文鱼子
加上充满脆口又鱼油甘香的三文鱼子,口感跟味道更加丰富了。
广岛蚝芝士烟肉蘑菇薯仔批

广岛蚝芝士烟肉蘑菇薯仔批,友人还想要多吃点,当我一看到Gratin的时候眼睛立刻发亮了,吵着要点来吃。
广岛蚝芝士烟肉蘑菇薯仔批
这是一道在国外经常弄的家常菜,薯仔片吸收了芝士跟鲜奶油後香滑无比,热腾腾的香气已经令人口水快要流下来了,
广岛蚝芝士烟肉蘑菇薯仔批
配搭烟肉跟肥美的广岛蚝,简直是幸福的味道啊。

除了美食,服务方面也是赞,从等待位子开始,经理会不时跟我们交代大概甚麽时候有位子,不会把等候的客人扔在一旁,用餐时也会跟客人们了解他们的需要,询问一下食物满不满意,聊聊天,整家餐厅充满了愉快的气氛,又会主动提出帮我们合照,我们在这个氛围下渡过了一个非常开心的晚上呢。
2020-11-18
$520.3 (晚餐)
广岛蚝芝士烟肉蘑菇薯仔批
又是一个忙碌的星期,经过了无数的死线後终於到星期五。为了好好庆祝,特别约了朋友吃餐好,享受这个小周末。The Grill Room 位於铜锣湾L Square,铜锣湾地铁站出发不用五分钟便到达,地点方便就脚。疫情关系,餐厅安排了酒精消毒液,而且入座前也要量体温,令到客人食得安心。我们一行2人,叫了两个Set Lunch一起分享。凯撒沙律(⭐⭐⭐⭐💢)新鲜爽脆的各式沙律菜配上烟肉碎,面包糠和芝士,吃起来层次感丰富,味道清新,令人食慾大增。磨菇忌廉汤 (⭐⭐⭐⭐⭐)磨菇忌廉汤的松露味十分香浓,而且有粒粒的蘑菇。要值得一赞的是忌廉汤喝起来没有很多忌廉,感觉比较健康。8安士肉眼扒配薯角蔬菜 (⭐⭐⭐⭐⭐)我们叫的是Medium的熟度。表面煎得刚刚熟,切开里面还有点红,有少少血水。味道方面,牛扒吃起来超软嫩,油脂甘香自口中渗出,肉味十分香浓。相比起日本和牛,我更为喜欢这种美国出产的牛肉,吃起来更有嚼口,而且有牛味教人回味无穷 。葡式香辣鸡配薯条沙律 (⭐⭐⭐⭐💢)焗香鸡时间掌握得十分好,鸡肉吃起来幼嫩多汁,轻轻的配上香草和海盐调味已经十分足够。春鸡不是十分大只,一个女生也能轻易Handle。伴碟

我们一行2人,叫了两个Set Lunch一起分享。

凯撒沙律(⭐⭐⭐⭐💢)
凯撒沙律

磨菇忌廉汤 (⭐⭐⭐⭐⭐)
磨菇忌廉汤

8安士肉眼扒配薯角蔬菜 (⭐⭐⭐⭐⭐)
8安士肉眼扒配薯角蔬菜

葡式香辣鸡配薯条沙律 (⭐⭐⭐⭐💢)
焗香鸡时间掌握得十分好,鸡肉吃起来幼嫩多汁,轻轻的配上香草和海盐调味已经十分足够。春鸡不是十分大只,一个女生也能轻易Handle。伴碟的薯条也十分不错,是即叫即炸的,吃起来香脆可口,令人停不了口。
葡式香辣鸡配薯条沙律

是日甜品 (⭐⭐⭐⭐💢)
是日甜品是拖肥芝士蛋糕,吃起来质感香滑,而且不算太甜,连平日不爱吃甜品的朋友也赞不绝口,为今天这个午餐划上完美的句号。
是日甜品

总括而言,这间餐厅食物质素十分高,而且价钱不算太贵。下次经过也必定会再来。

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
The Grill Room 铜锣湾骆克道459-461号The L. Square 5楼
推介菜式:8安士肉眼扒配薯角蔬菜,葡式香辣鸡配薯条沙律

8安士肉眼扒配薯角蔬菜
葡式香辣鸡配薯条沙律
是日甜品
2020-11-25 1645 浏览
今日工作受气,重要OT到8点几先收工,好肚饿既状态下决定自己一个去叹扒自我奖励一下一出lift 门就已经系餐厅,门口有探热,有搓手液,枱与枱有隔板呢间The Grill room好出名,黎呢道一定要食招牌既烧美国安格斯肉眼扒基本上每枱都必有!有两人餐,亦有斧头扒多人餐一个人亦都有餐,不过我要食肉眼扒,叫餐太饱了,所以单点了一个扒+一杯cocktailWhiskey lemonade因为有青柠同柠檬,味道非常清新,中和了威士忌既呛辣感,所以唔难入口,饮落亦好顺喉;但又有酒精既感觉主角烧美国安格斯肉眼扒配黑松露薯蓉肉眼扒份量十足,16安士比手板还要大,牛扒上枱已闻到好香碳烧既烟燻味同肉既油脂香味7成熟拿捏得很好,不见血又不会过熟肉眼扒入口非常有惊喜,肉味浓郁之余还充满油脂香,七成熟肉质仍保持嫩滑,非常难得最好食系呢条肉眼扒边,口感带点脆,油脂适中,入口微脆内腍另外跟扒有两款酱汁,绿色的香草汁(个名唔知有无记错侍应有跟我介绍过的)非常清新,跟牛扒很配,能减少油腻感薯蓉非常绵滑高质既扒,加少少酒精,非常满足既一餐今日受既气一扫而空

基本上每枱都必有!

有两人餐,亦有斧头扒多人餐

Whiskey lemonade
,饮落亦好顺喉;但又有酒精既感觉

主角
烧美国安格斯肉眼扒配黑松露薯蓉

肉眼扒份量十足,16安士比手板还要大
,牛扒上枱已闻到好香碳烧既烟燻味同肉既油脂香味

7成熟拿捏得很好,不见血又不会过熟

最好食系呢条肉眼扒边,口感带点脆,油脂适中,入口微脆内腍

另外跟扒有两款酱汁,绿色的香草汁(个名唔知有无记错
侍应有跟我介绍过的
)非常清新,跟牛扒很配,能减少油腻感

薯蓉非常绵滑

高质既扒,加少少酒精,非常满足既一餐
今日受既气一扫而空
2020-11-23
最近冇咗夜晚堂饭 放工後挂住The Grill room嘅意粉🍝同主菜所以今晚决定外卖🥡拎返屋企慢慢叹!晚餐外卖Menu都好多选择,意粉方面拣咗三款不同口味嘅意粉😽黑松露杂菌忌廉扁意粉 一打开好香黑松露味❤️菇类嘅份量都好多 扁意粉软硬适中而且非常挂汁 口感好creamy 系黑松露控必点之一!香草鲜蚝芥末忌廉汁扁意粉非常出色 好有惊喜👏🏻忌廉汁加入芥末 味道有少少唔同 味道微辣非常开胃加入左蟹籽 卖相更加出色熟蚝大大只 好饱满 好新鲜冇腥味❤️👏🏻卡邦尼意粉 配料有洋葱、烟肉等等 但冇油腻感觉!卡邦尼汁食落唔算流 好creamy☺️意粉挂汁 份量刚刚好 太好味😋另外主菜方面叫咗香煎鱼柳配烧蔬菜忌廉汁鱼柳肉质鲜嫩 加咗云呢拿汁 突出鱼嘅鲜味!配菜有西兰花、蘑菇、香煎薯仔 沾少少忌廉汁食☺️好滋味主菜系健康之选啊 唔算太heavy🙌🏻
所以今晚决定外卖🥡拎返屋企慢慢叹!

晚餐外卖Menu都好多选择,意粉方面拣咗三款不同口味嘅意粉
😽黑松露杂菌忌廉扁意粉
一打开好香黑松露味❤️菇类嘅份量都好多

香草鲜蚝芥末忌廉汁扁意粉
非常出色 好有惊喜👏🏻
忌廉汁加入芥末 味道有少少唔同 味道微辣非常开胃
加入左蟹籽 卖相更加出色
熟蚝大大只 好饱满 好新鲜冇腥味❤️👏🏻

卡邦尼意粉
配料有洋葱、烟肉等等 但冇油腻感觉!
卡邦尼汁食落唔算流 好creamy☺️
意粉挂汁 份量刚刚好 太好味😋

另外主菜方面叫咗香煎鱼柳配烧蔬菜忌廉汁
鱼柳肉质鲜嫩 加咗云呢拿汁 突出鱼嘅鲜味!
配菜有西兰花、蘑菇、香煎薯仔 沾少少忌廉汁食☺️好滋味
主菜系健康之选啊 唔算太heavy🙌🏻
2021-02-16 0 浏览
今日朋友就喺维园度摆花市, 作为朋友嘅我, 就负责送外卖畀佢, 帮佢喺铜锣湾楼上舖餐厅点咗两度菜, 再加我自己食嘅西冷佢做咗半日嘢佢就好攰, 所以呢佢食多啲淀粉质嘅食物, 点左一个车厘茄芦笋香草扁意粉 , 送到去之後, 保持温度系必需嘅, 依然好热嘅, 扁意粉质感非常之正, 好嫩滑, 再加上露笋嘅爽脆, 形成丰富嘅口感, 最正就系个酱汁, 香草味非常之浓之後就食过 烧大虾配 香草蕃茄扁意粉, 辣辣地, 增加惹味嘅程度, 更加开胃, 虾嘅份量亦都好多, 咬口弹牙之後到我食嘅西冷, 估唔到lunch嘅价钱, 减价咗之後, 都仍然有咁大块, 而且非常厚切, 七成熟, 有咬口非常, 又有丰富嘅肉汁, 值回票价!

2021-02-13 0 浏览
一直都知好多人有食过The Grill Room,终於有机会试一试先!餐厅座位虽然多,但假日下午茶时段都差不多满座。星期六日都冇套餐,只有单点。铁板烧汁烤吞拿鱼扒 配蒜蓉银鱼椰菜花($188)香港有吞拿鱼扒食嘅地方相对比较小。一见到有就即刻想叫熟啲程度刚刚好,仲系好juicy,正~香草鲜蚝芥末忌廉汁扁意粉($168)三只肥美嘅蚝,隐藏咗系碟意粉入边超级大只而且好鲜甜。浓郁嘅忌廉汁加上少少芥末,令到意粉冇咗就咁得忌廉汁嗰种饱滞感!

铁板烧汁烤吞拿鱼扒 配蒜蓉银鱼椰菜花($188)
香港有吞拿鱼扒食嘅地方相对比较小。一见到有就即刻想叫
熟啲程度刚刚好,仲系好juicy,正~

香草鲜蚝芥末忌廉汁扁意粉($168)
三只肥美嘅蚝,隐藏咗系碟意粉入边
2021-02-07
👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻/5分The Grill Room (The L. Square)铜锣湾骆克道459-461号The L. Square 5楼-安格斯西冷配黑松露薯蓉🐂哇块扒大过我块面🤣🤣🤣本以为咁大块中间好会硬但系真系喜出望外☺️软身啦劲juicy超香肉味😇仲会爆d肉汁出黎tim🥰最惊喜系个薯蓉😍😍😍好香黑松露味单独食又得😆同牛一齐食又得👍🏻👍🏻香辣烤鸡配黑松露薯条🐔相对上呢个立即失左色🤣🤣但系都系above average 😇个鸡唔算好辣🌶️但系我欣赏佢原只黎☺️鸡有鸡味🤣但系个鸡烤到偏乾身😊所以唔系太啱我口味😢食肉兽应该锺意😇个薯条都无薯蓉咁香黑松露🤣但系食得出系新鲜炸热辣辣🍟🍟-🚽(5🌟满分)🌟🌟🌟🌟🌟高级西餐所以都🚽都高级d🤣🤣高度乾净🤣🤣🤣🤣又齐纸巾🧻消毒厕所板既用具😊整体成个过程系畅顺又满意🥰🥰
👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻/5分
安格斯西冷配黑松露薯蓉🐂

香辣烤鸡配黑松露薯条🐔
🚽(5🌟满分)
🌟🌟🌟🌟🌟
2021-02-11 16 浏览
一星期食三次,分别系8安士肉眼,12安士西冷,今日试了16安士肉眼,如果在Open rice订位,12安士,和16安士有半价,非常非常超值,而且仲系好食,今日还试了一杯好有果肉香味的啤酒,很少地方能饮到咁香嘅啤酒,值得一试,不过食完饮完,女士们可晚饭也不用吃了!👍
2021-02-10 10 浏览
准备晚餐时间。今晚铜锣湾shopping,就去我至爱The Grill Room食牛扒啦😍😍😍😍系铜锣湾c出口附近。易搵晚市外卖有8折。简直系好消息。虽然我爱堂食。有气氛,坐得好。但都要忍耐下😩哗😍😍😍😍Parma ham sales. 果然大大份。完全无因为外卖而变得份量小。ham油份足。配上新鲜罗马生菜,番茄🍅,杏仁。每啖加来变得好开胃。加点沙律汁就更加完美。正意大利酱烧大虾意。先讲番外卖时系地铁听到隔离肚仔(咕咕声)应该系闻到呢份大虾香味。因为我都闻到超超香,大虾番茄味。开盒後即试。意粉有惊喜。弹牙。沾满番茄🍅香。更加正。大虾新鲜。ribs eye.5成熟。虽然外观不理想。但食落时又真系相反。肉汁多。肉眼有炭烧香。黑椒平均。一口接一口。整体外卖数款有折有质素。真心推介
系铜锣湾c出口附近。易搵
整体外卖数款有折有质素。真心推介
2021-02-07 41 浏览
疫症不能堂食,多了很多机会外卖回家吃~身边朋友们都开始对外卖有要求及开始研究得有心得了🤣经朋友们的介绍下,说这间超高质,那就要去深入研究下了😈烧大虾配香草番茄汁扁意粉~大虾烧得很香,虾身弹牙,很厚肉的虾,意粉烟韧而软硬适中,酱汁亦浓味~卡邦尼意粉~很多酱汁,足够吃完整个意粉,忌帘味浓,好吃得一口接一口意大利蘑菇意粉~酱汁十分浓味吸引,虽然是素的,但完全因酱汁的好味而忽略是素,酱汁份量也足够,够creamy又够滑

2021-02-07 47 浏览
曾经我都好钟意黎呢度食扒但经过今日之後我真系不了无论系扒,意粉定饮品,都吸引唔到我再去炭烧美国安格斯肉眼扒配薯条其实块扒本身系煎得唔错,系medium但系肉质麻麻哋,系本身块扒嘅问题除咗我之外仲有几个朋友都系叫肉眼扒我自己觉得肉质嘅质素真系好参差我嗰块算系唔错,但系肥膏嘅位实在太多另外我朋友都系叫medium但系肉质好实好鞋三百几蚊虽然真系有16安士但系质素真系麻麻薯条算系松脆,但系冇乜特别黑松露杂菌扁意粉酱汁Creamy得黎亦都非常Heavy虽然本身已经唔算好大碟但系食完真系会觉得好滞好漏其实职员系Recommend另外一个意粉俾我哋但系因为朋友唔食生蚝所以冇叫到Drink of the month: Melon Ball见到系每月精选所以叫咗上枱之後饮咗一细啖啲泡缩晒水得返半杯之後剩返嘅果汁就好似水咁淡(相入面白色部分都系泡)是日甜品系柚子芝士蛋糕觉得芝士蛋糕算系唔错但系我之前介绍过嘅Liberty个柚子蛋糕会好食啲w其实我哋坐低之前都有一个小插曲系店员帮我哋book咗21号嗰张枱虽然最後佢都比得返张枱我哋但系真系有啲奇怪整体来讲餐厅做到好似滑咗哑咁定系我嗌唔中佢哋signatur
曾经我都好钟意黎呢度食扒
但经过今日之後我真系不了
无论系扒,意粉定饮品,都吸引唔到我再去

炭烧美国安格斯肉眼扒配薯条
其实块扒本身系煎得唔错,系medium
但系肉质麻麻哋,系本身块扒嘅问题
除咗我之外仲有几个朋友都系叫肉眼扒
我自己觉得肉质嘅质素真系好参差
我嗰块算系唔错,但系肥膏嘅位实在太多
另外我朋友都系叫medium但系肉质好实好鞋
三百几蚊虽然真系有16安士但系质素真系麻麻
薯条算系松脆,但系冇乜特别
炭烧美国安格斯肉眼扒配薯条

但系因为朋友唔食生蚝所以冇叫到

见到系每月精选所以叫咗
上枱之後饮咗一细啖啲泡缩晒水得返半杯
之後剩返嘅果汁就好似水咁淡
(相入面白色部分都系泡)
Melon Ball

但系真系有啲奇怪
整体来讲餐厅做到好似滑咗哑咁
定系我嗌唔中佢哋signature嘅嘢呢
埋单差唔多每个人四百几五百几蚊
我就觉得唔算好值,呢个价钱有更加多好嘅选择
之前我都锺意过呢间餐厅,帮衬过三四次
所以其实真系会有啲失望呢
2021-02-07
2021-02-07 30 浏览
两个几月冇晚市堂食,放工想舒舒服服坐低食餐饭都唔得,真系就快人都癫!好彩公司附近有唔少餐厅有外卖,仲有折扣添!几乎每个星期都光顾The Grill Room,晚餐有8折,大部分都系$100蚊以内,非常抵食😍😍黑松露薯条👍👍👍未打开盒就涌出浓郁的黑松露香,薯条新鲜即炸,就算廿分钟路程仍然保持脆口!香草鲜蚝芥末忌廉汁扁意粉👍👍👍👍👍扁意粉食落烟韧弹牙,芥末忌廉汁煮得非常浓,鲜蚝完全不腥,咬落去仲带有鲜甜,整体不错!8安士烧肉眼扒配薯角蔬菜👍👍👍👍肉眼的熟程度掌握得不错!肉质较为结实,细腻的油脂一涌而上!加上惹味的酱汁,配合得不错!

黑松露薯条👍👍👍

香草鲜蚝芥末忌廉汁扁意粉👍👍👍👍👍

8安士烧肉眼扒配薯角蔬菜👍👍👍👍

• 8安士肉眼扒配薯角蔬菜
2021-02-07 28 浏览
想平平地据下扒,见到呢间餐厅openrice订位有折就黎试下🤪 炭烧美国安格斯西冷扒配薯条(五成熟)西冷肉味唔浓但好冧,有少少肥膏位,烧到好香,调味啱啱好,上枱果阵仲喺我哋面前磨左啲黑椒,加埋黑椒已经好好味😋 如果想再浓味啲,仲可以点埋烧汁或者香草汁,我个人钟意乜都唔点原汁原味,朋友就钟意烧汁👍🏻薯条热辣辣,由头食到尾都仲好脆,好味😋黑松露杂菌扁意粉一上枱就好香黑松露味,意粉质感啱啱好,好creamy,菇嘅份量超多,推介👍🏻👍🏻overall两样野都好好食,有埋openrice订位折扣$200左右就有得据扒,性价比好高👍🏻 以後会再黎👍🏻

炭烧美国安格斯西冷扒配薯条(五成熟)
薯条热辣辣,由头食到尾都仲好脆,好味😋