2020-03-04 100 浏览
又嚟到米走鸡食打边炉😃🐥其实之前都食过两次佢嘅芝士鸡煲😍不过佢而家开咗音乐live今日都系第一次嚟到观塘食。一去到环境好阔落坐得好舒服呢个好重要,起码打边炉都吾会好逼夹。去到叫咗火焰麻辣鸡煲叫要中辣。之后我哋就落埋打边炉嘅材料先啦我哋叫咗:手打五宝拼盘、鲜炸响铃、竹笙、杂菇拼盘同埋上海年糕叫咗一杯咸柠七。咁个火焰麻辣鸡煲好快就上咗,可以试到中辣好开心🥳我呢个食得辣之人。佢个辣呢一食落d麻既感觉好快上到口中😍但佢又会带少少甜味都可以算系中和返嘅不过我就钟意全部都系辣😘d鸡好大件,完全可以吸晒汤料味,加埋啲洋葱慢慢给味,正!之后就加汤打边炉可以拣清汤或者辣汤,不过我朋友唔系太食得同埋怕啲蔬菜及吸收太多辣,食唔到。所以我哋就叫咗清汤可以冇咁咸。佢个手打五宝拼盘好丰富:有墨鱼丸、虾丸、猪肉丸、鲮鱼丸同埋牛丸。一上枱已经深深被佢吸引。我最钟意嘅墨鱼丸因为系非常之新鲜嘅墨鱼,味道淡淡但系好清香。而虾丸都系真材实料,猪肉丸同鲮鱼丸更加有惊喜就系配合左譬如冬菇或者香葱更加提升鲜味。之后就系竹笙,咁佢可以吸晒原本麻辣汤底嘅味道呢个抵食!同埋我最钟意嘅上海年糕烟烟韧韧夹埋一齐食就系享受!咁咁多材料都丰富晒

火焰麻辣鸡煲小

手打五宝拼盘

竹笙

上海年糕
咁咁多材料都丰富晒成个汤底嘅味道!最后就落埋杂菇拼盘,佢都好丰富有金菇、鸡髀菇、秀珍菇同埋我最钟意食嘅鲜冬菇。呢啲杂菇就可以吸晒汤底嘅味道加上新鲜嘅菇菌类好清香,大爱♡!
杂菇拼盘

最后点少得鲜炸响铃,佢呢度啲响铃系非常之大件,系有好多层,咁可以挂住最多的汤汁,食一件都饱啊!
鲜炸响铃

再饮埋杯咸柠七!舒畅啊!
咸柠7

呢度嘅店员都几有礼貌,服侍周到,细心留意客人需求同埋整体地方环境良好洁净。值得我黎食第三次啊!
火焰麻辣鸡煲小
手打五宝拼盘