2020-12-25
築地日本料理石鍋鰻魚炒飯味之鰻各款三文魚壽司芝士年糕價錢💲: $95/ $45/ $~8-14/ $38好味程度😋: 3.5/5服務🍴: 3.7/5環境🗾: 3.7/5性價比🥢: 3.7/5回頭率😚: 3.3/5-以前未識係銅鑼灣搵食,成日都會去呢棟金百利中心食。原來呢到有間日本野叫築地日本料理,入面環境唔係好大,但餐牌真係五臟俱全,所有係放題食到的嘢佢都有😂魚生,壽司,卷物,一品料理等等😆-我地就試左個鰻魚炒飯,佢超大碗,係用一個鍋上,入面係2個人share都夠😋 個飯炒得幾香,好熱辣辣,仲幾香蛋味😌面頭有啲葱花。佢地用左鰻魚汁去炒呢個飯,所以食落比較甜。鰻魚粒的數量比較小,似係普通炒飯多d。鰻魚都幾多細骨,同比較軟身,係質素麻麻的鰻魚🙈-另外叫左個味之鰻,係鰻魚芝士沙律卷🤓 面頭有塊燒過的芝士,下面係片好薄的鰻魚,食落鰻魚存在感比較低🤨 入面包住啲沙律咁,一啖一件。不過飯比軟黏同硬,口感一般般🥺-仲叫左小小壽司試試。炙燒個啲三文魚幾好食,幾肥美🤪三文魚都唔會太細片。仲有舊18禁辣三文魚壽司🍣呢個的紫菜好脆,入面都唔係真係咁辣,反而好似有啲辣味沙律醬咁,幾惹味🥳-最尾仲有個芝士年糕,
石鍋鰻魚炒飯
服務🍴: 3.7/5
環境🗾: 3.7/5
性價比🥢: 3.7/5
回頭率😚: 3.3/5
最尾仲有個芝士年糕,不嬲日本嘢我都好鍾意叫😚炸到外脆內軟,入面好軟糯。一㩒落去仲有芝士流出來,超好食😍 整體呢間好多選擇,想食咩都有,水準就正正常常,諗唔到食咩可以一試🤔