之前衬端午节呢个小小长周末,我地去左西营盘享受一个休闲的下午,仲揾到间唔错既咖啡店,就同大家介绍下😃铺头细细但麻雀虽小五脏俱全,由其冲咖啡既用具一d都唔少,仲有手冲咖啡同7种类既咖啡豆选择👍🏻👍🏻 今次我地就叫左杯店员推介用Ethiopia咖啡豆的Syphon 试下手冲咖啡同一杯Marshmallow Latte (因为有人唔饮得太苦🙊🙊)☕️Syphon一黎而经闻到好香咖啡味,但无左平时果阵苦涩味,反而更清新,一淡入口酸味较特出,饮落仲有阵好浓缩既花香味回甘,非常易入口,爱好咖啡既朋友应该会钟意👍🏻👍🏻除左咖啡,野食都唔差,晏就两三点,已经差唔多卖哂 (本身仲想试佢d 三文冶都无哂😖😖)我地就叫左个火腿芝士酥,非常松软,但外皮仲保留到酥皮既香脆,可以一试😉不过遗憾既系老板放假既关系,亲手整既蛋糕甜品已经卖哂,只可以下次先试😭😭🔹Syphon Grande (Regular Beans) ($63) 🔸Marshmallow Latte (Venti) ($60)🔹火腿芝士酥 ($30)🔸吉士忌廉酥 ($24)❗️更多美食分享, Follow Instagram: Foodmarker.h

Syphon Grande (Regular Beans)

火腿芝士酥

🔹火腿芝士酥 ($30)
🔸吉士忌廉酥 ($24)

❗️更多美食分享, Follow Instagram: Foodmarker.hk , 可以比个like我地, 大家的支持好重要😚➡️ https://www.instagram.com/foodmarker.hk/

2019-06-07
Syphon Grande (Regular Beans)
火腿芝士酥
  • Syphon  Grande