2014-01-01 439 浏览
讲真, 本人并唔系咁钟意去food court 食嘢, 因为通常d food court 要东奔西扑去买嘢食, 其实就同食快餐都无咩分别, 但价$又唔系太平, 仲要唔跟餐饮, 但呢度大食代既嘢食就不过不失吧, 最估唔到佢地正中间有档系专卖鲜榨果汁同咖啡奶茶, 原本念住佢地既咖啡奶茶一定系唔好饮, 但又真系好想饮咖啡, 咁就叫左杯南洋咖啡(炼奶) , 再另外叫左杯南洋奶茶(淡奶), 一试杯咖啡, 真系好好味, 虽然我唔知正宗既南洋咖啡系点, 但佢地既咖啡有好香浓既咖啡味, 唔会酸, 配埋炼奶真系好perfect, 茶记价$有咁既水准(虽然唔系好大杯) , 我觉得赚左, 之后我仲买埋佢既南洋咖啡(淡奶) 试试有咩唔同, 原来落淡奶仲更加浓郁咖啡味, 但就无咁滑, 所以我都系钟意落炼奶多d........ 其实, 佢杯南洋奶茶都好好味, 茶味奶味都均匀, 唔会有苦涩味, 唔错。 唔错
南洋咖啡, 南洋奶茶
2014-01-01