2016-05-12
平常好少過來呢邊食飯,咁啱想睇下考車牌的章程,所以才過來西九呢邊順便晚餐。去food court望過下,超多人,原本睇過op個兩間韓國料理真身未如理想,便轉戰6樓睇下有無啱食。就碰到香港18了。門口放左啲餐牌見款式都多,望一望餐廳入面人流對辦就試下囉。坐低叫左條倉魚,本來想叫個奶油豬食,但叫左咖哩牛腩有酥油煎餅2塊跟餐,又叫左吉列魚柳芝士龍蝦汁撈伊麵,都驚吃不完,就惟有放棄奶油豬啦。吉列魚柳芝士龍蝦汁撈伊麵先來,實物睇望都ok,而且是勁多芝士,肥死,可是好好味,芝士醬和伊麵混在一起,好有芝士火鍋的感覺!魚柳亦炸得很不錯!外脆內軟,魚肉滑得緊,有種棉花糖的口感,肉身又夠厚!48元包飲品堅抵!必食推介!咖哩牛腩亦有驚喜,咖哩汁夠香,椰味不會太重,而且香而不過辣,牛腩又夠腍!原本見到腩肉瘦瘦的,都驚好難咬!想不到都炆得好腍喎!而且蔥餅炸得很香脆,中間又夠煙韌,吸收埋咖哩汁,一絕!完全停不到口!想不到咀挑的我,竟然也甚覺滿意!個倉魚就反而蒸到有小小過了,不過也還可以啦!蒜汁都好重手下,不過我都好食得咸的,所以覺得都ok.
想不到咀挑的我,竟然也甚覺滿意!