2023-05-31
位於將軍澳日出康城商場嘅日式燒肉店《燒肉 帝》裝修完重開新推出咗燒肉放題套餐🤩餐廳仲做緊買一送一嘅優惠‼️見有買一送一咁抵,今日就豪少少試咗Set D,呢個套餐有得任食130種食品,除咗和牛、伊比利亞豬🐖同雞肉,仲有啲蔬菜海鮮、小食同刺身任食,日本生啤同清酒🍶都係無限任飲🍻唔飲酒嘅朋友都有其他紙包飲品或者罐裝汽水選擇一坐低餐廳就會每位送一客野原燒,呢塊和牛油脂分布平均,幾乎入口即溶,點埋蛋漿🥚真係好滑好好食,最好食已經係呢一塊牛,好可惜只係每人得一塊🤣之後餐廳仲會送嚟一個好啱📸打卡嘅木架牛肉拼盤同幾款海鮮,一次過比你試哂咁多款牛,我揀嘅SET D仲可以食到M7和牛腹心肉同A5日本黑毛和牛三角😍呢個價錢食到呢兩種高質和牛真係好抵,食完拼盤我地都係主力食呢兩款和牛😋😋至於燒海鮮,鯖魚同海蝦都幾好食,海蝦夠大隻新鮮爽口🦐特別值得一提嘅係醬汁,佢除咗提供基本日式燒肉汁、鹽🧂、黑椒之外,仲有炸蒜片、檸檬醋、柚子醋呢啲特別調料🫶🏻個人係蒜頭愛好者,食咁多間燒肉都係第一次見有炸蒜片供應🤩刺身同熟食小食都有略略試幾款,刺身唔太好食叫咗一轉試完都冇再嗌,小食嚟講炸雞算幾好食,其他都覺得一般,可以主攻返和
刺身同熟食小食都有略略試幾款,刺身唔太好食叫咗一轉試完都冇再嗌,小食嚟講炸雞算幾好食,其他都覺得一般,可以主攻返和牛🤪
其實套餐仲包埋任食甜品雪糕🍦,可以自己出去甜品/雪櫃揀,有啲蛋糕仔、雪米糍、雪條同杯裝雪糕,不過真係食得太飽,所以我地最後冇食到甜品😅
服務質素: 🌕🌕🌕🌑🌑
回頭率: 🌕🌕🌕🌑🌑
📌逢星期一至四下午4點前入座
SET C 每位💲239 (正價💲478)
SET D 每位💲324(正價💲648)
星期五至日/公眾假期下午4點前入座
SET C 每位💲249 (正價💲498)
SET D 每位💲344(正價💲688)
⚠️留意加一服務費會以正價另外收取