和牛燒肉‧純

Japanese Wagyu Yakiniku Pure
2023-08-24 2526 浏览
🐮 #尖沙咀 #和牛燒肉純今日拍拖又去食好嘢🫢 今次揀咗尖東嘅「和牛燒肉 純」😍 佢地會係全年唔同既時候留意一啲唔同品種既當造和牛買番去餐廳😎今次我地試左出曬名和牛之王既宮琦牛🤤Lunch嚟既話呢度仲有抵食嘅和牛套餐可以揀,比夜晚抵好多㗎🥳今次我同男朋友嗌左兩個餐🥹total都只係850蚊🤤餐廳既服務同埋和式裝修如果係日本絕對係1000蚊都不為過啊😅依兩個套餐都有一個前菜🤤分別有沙律同埋牛肉小碟🤤沙律既調味令到啲菜冇曬苦味😃我個人最憎就係有苦味既菜🥹依個岩岩好😎加埋牛肉小碟淺嘗就已經胃口大開啦🤤🥩 特選宮崎牛西冷及嚴選和牛 五點定食 ($450)依個餐入面total有5個唔同部分既和牛😎分別係西冷🐮肉眼🐮特選牛百肉🐮牛柳🐮肩肉我同男朋友一致確認牛栢肉係最好味🤤佢地油香係最重既😍咬落去軟熟同勁重和牛味😚油脂分佈亦都係最均勻😋油香加埋半肥瘦既和牛就算唔點醬汁 攞黎撈飯都超級正🥹佢既飯仲要係日本既珍珠米啊🥺真係食到欲罷不能啊😫🥩 特選宮崎牛肉眼及嚴選和牛 三點定食 ($300)雖然呢個餐平啲 但係佢比嘅份量同埋性價比喺和牛餐廳嚟計都係非常之高呀😍佢哋總共有6塊由餐廳揀選牛既部位🤩今次餐廳就整
🐮 #尖沙咀 #和牛燒肉純

🥩 特選宮崎牛西冷及嚴選和牛 五點定食 ($450)
依個餐入面total有5個唔同部分既和牛😎分別係
西冷🐮肉眼🐮特選牛百肉🐮牛柳🐮肩肉

🥩 特選宮崎牛肉眼及嚴選和牛 三點定食 ($300)
雖然呢個餐平啲 但係佢比嘅份量同埋性價比喺和牛餐廳嚟計都係非常之高呀😍佢哋總共有6塊由餐廳揀選牛既部位🤩今次餐廳就整左🐮牛肉眼 牛百肉同西冷😚有別於五點定食依個餐既和牛非常厚切🤤咬落去嘅時候質感好滑🥺厚切好多時都比較韌🥺但係佢係勁飽滿🥹成個口每一part都有勁香既牛油浪下浪下🥹大滿足啊!