2020-05-28 149 浏览
第一次食呢種專做炙燒和牛嘅便當🍱,唔洗去日本都食到宮崎牛🤤餐廳成個氣氛都好日式🇯🇵,分分鐘有日本店員同你落單😛食物都好有驚喜我叫左宮崎和牛·鰻魚雙拼飯($169),色香味俱全,和牛碗大大條鰻魚相當吸睛🤤可以話係相當足料。和牛入口即融,燒得好香,油脂分布相當均勻,燒汁同肉汁嘅油香融合,牛味都好重,食完仍然齒頰留香,唔會有多餘嘅肥膏同時又好有油香味,送飯一流,尤其係我加左溫泉蛋(+$12)黎伴飯,口感即刻更上一層樓🤤雖然唔加溫泉蛋啲飯同肉汁撈埋已經好好食😋鰻魚啖啖肉,同樣地燒得好香,肉好嫩加少少魚香同魚油味,超大條。配菜都好好送飯,冇諗過加啲菇索晒啲燒肉汁係咁好食。我另外再加左牛油燒帶子(+$18)加少少錢就有咁考功夫嘅帶子相當抵食,牛油味超濃郁超香,帶子爽口啖啖肉,食完仲飲埋啲汁🤭另外仲叫左個小食宮崎一口豚($38),超抵食,同時都好好食🤣好似澳門豬肉紙嘅質感再厚少少👍呢間餐廳裝修用心,店員服務態度好,食物質素高,唔怪得都幾多人黎食🙈不過佢都幾多位,值得大家去試下👍