2018-11-19
四個人打完牌,一家贏三家,實際上大家都無輸無贏,因為大贏家要出錢請三位輸家食晚飯,被屈去食打邊爐。這裡人氣旺盛,三五知已、一家大細都來食,全院滿座。要屈就要屈盡啲,食個貴啲$258 A餐。雪櫃的竹蔗汁、豆漿係任飲的。頭先打牌打到慶合合,飲番兩杯降降火,好過入啤酒汽水。火鍋係用米湯做湯底。4人份的A餐的海鮮拼盤超大盤,有7款海鮮,貴妃蚌、帶子都非常大隻。個餐仲包了一條多寶魚,是新鮮的,非急凍。所以,食落非常可口。黃金蜆有好多隻。雖然啲肉唔大,但就好鮮甜。龍蝦都好大隻,肉質結實爽口。新鮮海蝦食落香甜爽彈。超大的貴妃蚌肉多鮮甜美味。連鮑魚都有,這個海鮮拼盤果然豐富。手切安格斯肥牛是跟餐的,肉嫩油香。8款配料在五十多款配料之中自選的,點咗豬腩肉、肥牛、黑豚肉、鯇魚片、墨魚滑、菜餃等。用料都新鮮講究,所以每樣都好好食,我哋都非常滿意。兩個半小時之後,我哋就將所有食物吃進肚皮內。然後,就等店員幫手炮整和味海鮮粥,方法其實好簡單,只是將粥膽和一些芋頭和南瓜粒加進鍋內,滾一陣就食得。如果,再加些冬菜、菜脯、豬油渣來食,就更加出色。嗰種滋味法,真係一試難忘。
這裡人氣旺盛,三五知已、一家大細都來食,全院滿座。
要屈就要屈盡啲,食個貴啲$258 A餐。
火鍋係用米湯做湯底。
黃金蜆有好多隻。雖然啲肉唔大,但就好鮮甜。
龍蝦都好大隻,肉質結實爽口。
新鮮海蝦食落香甜爽彈。
超大的貴妃蚌肉多鮮甜美味。
連鮑魚都有,這個海鮮拼盤果然豐富。
手切安格斯肥牛是跟餐的,肉嫩油香。