2010-01-30 45 浏览
The square 耐唔耐会来. 皆因仍然$168 买一送一. 多冷盘, . 啱我地口味. 今日食左~热盘:1. 烧牛肉: 烧牛肉系我至爱. 呢度Lunch 都有得食. 好开心. 好味. 唔 'Un' , 好味.2. 他他汁鱼柳: 咸左 D. 唔腥. ok 的.3. 孜然羊肉: 'So' 左D. (我好食 'So' 的)4. 蒸鱼: 火侯刚好. 正!5. 墨鱼仔: 普通.6. 烩鸭胸: 普通.7. 肉酱意粉: 超好味. 意粉弹牙, 又唔会好干. GOOD!8. 海鲜抄饭: 又系超好味, 干身, 但唔硬. 粒粒饭见到. 味道浓郁够丰富. 是今日最好食热盘. 9. 猪脚姜: 呢度好味 ga. 但今日个肚无位. 10. 炸豆腐: 普通.11. 炸茄子: 好味.12. 印度薄饼: Ok. 但呢度咖哩普通. 冷盘: 今次冷盘转晒款 Wor. 1. 鱼皮: 爽口. 租甜甜地. 好得意. 2. 牛蒡: 可能牛蒡本身无味. 普通啦.3. 冷面: 差. 卖相亦无吸引力.4. 冻中虾: 正! 今次来又有. 佢好似唔系日日有 ga. 虾新鲜. GOOD! 5. 青口: Ok!有
多冷盘, . 啱我地口味.

今日食左~
热盘:
好味.
唔 'Un' , 好味.
2. 他他汁鱼柳: 咸左 D. 唔腥. ok 的.
4. 蒸鱼: 火侯刚好. 正!
5. 墨鱼仔: 普通.
6. 烩鸭胸: 普通.
7. 肉酱意粉: 超好味.
意粉弹牙, 又唔会好干. GOOD!
是今日最好食热盘.
9. 猪脚姜: 呢度好味 ga.
但今日个肚无位.
10. 炸豆腐: 普通.
11. 炸茄子: 好味.
12. 印度薄饼: Ok. 但呢度咖哩普通.
冷盘: 今次冷盘转晒款 Wor.

1. 鱼皮: 爽口. 租甜甜地. 好得意.

2. 牛蒡: 可能牛蒡本身无味. 普通啦.
3. 冷面: 差. 卖相亦无吸引力.
4. 冻中虾: 正!

5. 青口: Ok!
有档边炉粥: No Good
卓头野, 将d 料放落滚水'Sharp' 左先, 再放在白粥上.
mug 味都出晒系滚水度啦. 碗粥完全无味. 失败!

上次来, d 料直接放入白粥度一齐煮, d 料味出左系白粥度, 好好食 ga.
但今次咁整, 碗野完全无味, 好难食.

西汤系南瓜汤, 须然无 mug 味, 但够杰 Low.
中汤饮左 D 都唔知系 mug 汤. No good.
呢度面包仔非常好食.

重有部机可以焗热佢 tim.
沙律! 沙律! 呢度既沙律亦系我至爱.
成张枱放满. 又新鲜Wor. 好钟意.
非常好味.
另有3 款巳配好味的沙律.
刺身~只有有三文鱼, 晴鱼, 蟹柳.
三文鱼: 呢度以前系主打招牌菜. 好新鲜. 唔系cheap 野.
但自从旧年转左师傅切之后, d货变左下价野. 唔食啦.

寿司卖相亦都麻麻地. 影响食欲.
呢度甜品系最弱的一环, 8 乘既野系唔好食的.
1 点后, 会推'茶, 咖' 茶档出来. 任饮的. 茶, 咖系平货, 唔好有要求.
Staff 收碟快. 冬天坐低有热水供应. 贴心.

食物大至上 ok 的. 抵食, 下次会再来.

烧牛肉
差! 完全无味.
差! 三文鱼刺身.
茶, 咖 档
2010-01-29