2010-09-13 29 浏览
好朋友终于考到护士牌,当然要食好d庆祝下~上网揾左好耐,揾到呢间餐厅,之前听过尖沙咀都好似有佢地既分店,不过一直都冇机会试下~难得有个咁好既藉口梗系要去一次啦hehehe=]QRE其实又唔系话难揾既(因为识路去合和中心就一定会见到呢座野),原来呢间 分店有2层,我地上左25楼(但系要系餐厅入面条楼梯行上去,唔啱我呢D懒人上到去环境真系几好,我地3条友觉得散叫好似可以试多d野,所以叫左:带子刺身伴西柚(同唔知咩醋)-好正呀呢个,清清地,带子又大大粒咁~加埋佢个醋!10个正!!!牛肉tataki:有乜特别!磨菇忌廉汤-劲重菇味,啱哂我地几个菇怪,哈哈!!海鲜意大利饭-呢个一定要讲!!本人好钟意周围试Risotto,呢个真系要钻,除左d饭既texture做得好好之外,个汁真系好好食~同埋海鲜又多,呢个饭我encore左1次!!三文鱼伴海胆忌廉汁呢个普通啦..Dessert叫左个心太软,都几大旧咖原来!但系我地三条友已经食到好饱!!佢楼下系个seafood bar,有好多生蚝食,不过我少食蚝都系唔啱我~kekeke不过饮下野倾下计气氛都几好!下次想试佢个lunch buffet…
带子刺身伴西柚(同唔知咩醋)
牛肉tataki:
有乜特别!
磨菇忌廉汤
-劲重菇味,啱哂我地几个菇怪,哈哈!!
海鲜意大利饭
三文鱼伴海胆忌廉汁
呢个普通啦..
下次想试佢个lunch buffet…

2010-09-09
  • 海鲜意大利饭