2021-10-08 191 浏览
好耐冇食泰國菜,今日同朋友嚟旺角試吓阿來,果然冇失望,個人覺得味道非常正宗,滿足左口癮🤣佢嘅套餐幾抵,但係我哋想試吓其他嘢所以就冇叫到,如果叫二人餐A都係288,有肉海鮮菜飯同埋飲品 👍 下次嚟就叫個餐先食咗小食先,泰式鳳爪沙律,鳳爪係無骨嘅好方便食,酸酸甜甜夠晒開胃 😋之後就叫咗個軟殼蟹咖喱法包,咖喱非常惹味同埋唔會辣,鍾意食辣嘅人可能就要揀返其他例如紅咖喱,法包就比較軟普通,軟殼蟹麵粉有少少多所以食落去一般,但佢嘅價錢唔算貴158所以可以接受 😌重點!明爐烏頭魚 😍 呢個要比85分,一嚟就已經非常香,湯汁清甜酸酸地有少少泰式生菜包嘅味道,入面有啲肉碎香菇同埋好大條嘅烏頭魚,魚肉夠滑煮得啱啱好 👍👍最後點可以冇甜品呢 🤣 芒果糯米飯非常唔錯,同我喺泰國食嘅味道差唔多,芒果好新鮮,椰漿好多好多,食完之後飽到上心口 😂有個加分位係佢嘅啤酒都幾平,一大支藍妹$35,呢度都幾適合朋友聚會🤡