2020-06-26 1108 浏览
#肥doi遊柯士甸.前幾日去咗圓方同朋友試咗呢間新開嘅越南菜,試左佢地既Lunch Set,順便慶祝生日!Lunch Set包左一個小食、一個主食、一杯飲品。.餐包嘅小食份量比我預期中既多,我哋叫咗雞翼同沙律,以為一人份量嘅Lunch Set,雞翼只有兩隻同細細份嘅沙律,但出到嚟個份量都幾多,如果兩個人食可以交換同share!小食係咁多樣嘢食之中比較好食,味道係比較濃郁,雞翼炸得幾脆幾香口,沙律有越南嘅風味!主食方面,我哋叫咗一個豬扒撈檬同一個蕃茄湯麵。豬扒撈檬唔算太特別,即使加埋撈檬嘅醬汁,成個撈檬都係好似無乜味咁。蕃茄湯麵,湯底冇乜蕃茄湯味,相對比較普通。我哋亦係主Menu叫咗一個小食黎試,軟殼蟹米紙卷,同出面嘅越南菜米紙卷差唔多,特別再有少少芒果醬起中間夾住,食落去有啲怪同唔係幾夾,而且同啲主食一樣,味道偏淡。總括來說,食物嘅賣相幾好,但係味道偏淡,唔係幾啱重口味嘅人士。舖頭嘅環境都唔錯,啲Staff都好nice,成個感覺都休閑,同朋友傾下計或者嚟打下卡影相都唔錯,今次我地係慶生,因為同朋友喺舖頭入面切蛋糕,需要收取100蚊切餅費,如果都想同朋友嚟慶祝生日就要留意啦~
#肥doi遊柯士甸

Lunch Set包左一個小食、一個主食、一杯飲品。