2018-09-05 79 浏览
今晚同媽媽去左銅鑼灣食半自助西餐,只要點一份主餐,就可以任食沙律bar同一份龍蝦湯!入到去覺得餐廳環境幾好,燈光有格調,情侶食飯一定好適合💑點左兩份套餐,店員先送上兩個餐包,熱烘烘,口感鬆軟,好好味!之後再黎就係龍蝦湯,香濃而唔會過咸,濃稠度剛好!燒大西洋三文魚綠牛油果炒飯($238)岩鹽香煎阿拉斯加銀鱈魚扒($298)呢個價錢包埋沙律吧🥗牛油果炒飯好食喎,唔會好油,調味惹味又唔過咸,三文魚同牛油果份量夠多,令人滿意👍🏻鱈魚扒下面有成塊岩鹽,好dum本!鱈魚熱力令岩鹽溶化,怕咸朋友可以拎佢落碟食,鱈魚扒有質素,無雪味,而且煎到金黃色,好似炸過咁脆咁香口,正!沙律吧範圍唔係好大,但款式都多又新鮮☺️最後餐廳贈送嘅兩件小蛋糕🍰估唔到質素幾高😳紐約cheesecake,芝士味濃而不膩,但可惜餅底唔脆,咖啡蛋糕又香又濃,唔太甜,好食😆

之後再黎就係龍蝦湯,香濃而唔會過咸,濃稠度剛好!

燒大西洋三文魚綠牛油果炒飯($238)

岩鹽香煎阿拉斯加銀鱈魚扒($298)
沙律吧範圍唔係好大,但款式都多又新鮮☺️