2021-04-12
其實已經食過呢間Odelice 不過係喺將軍澳分店🙈 印象好好原來荃灣西都有 高質嘅法國菜又多分店真係方便~海之戀呢間仲有得買啲法國嘅productClams Cocotte $138好推薦呢個大蜆鍋 好重蜆味 佢嘅番茄醬汁索晒蜆嘅鮮味 點喺包到食好正 蕃茄醬汁嘅好開胃 係個出色嘅前菜👍🏻👍🏻Italian Burrata $135Burrata cheese唔似我哋平時食嘅芝士咁重鹹香味 反而係比較清新同重奶味都幾特別不過唔係幾食得慣🤣🤣 Surf & Turf $518with 2 side dishes- French fries Truffle, Potato purée專登揀咗個for sharing嘅main dish 份量真係好多😆波士頓龍蝦超大隻喺喺肉 啲膏好邪惡!紐西蘭牛肉嗌咗medium 好厚身啖啖肉 肉質嫩 重牛味🥰兩個side dish都好好食 薯條配黑松露醬冇得彈 黑松露好香 薯蓉都好smooth好細膩 間唔中會有薯仔粒增加口感 好重薯仔味 仲帶奶香味👍🏻最後dessert嗌咗 Crepe Suzette w/Vanilla ice cream好吸引眼球嘅火
原來荃灣西都有 高質嘅法國菜又多分店真係方便~
海之戀呢間仲有得買啲法國嘅product
Clams Cocotte $138
Italian Burrata $135
都幾特別不過唔係幾食得慣🤣🤣
Surf & Turf $518
波士頓龍蝦超大隻喺喺肉 啲膏好邪惡!
紐西蘭牛肉嗌咗medium 好厚身啖啖肉 肉質嫩 重牛味🥰
好吸引眼球嘅火焰橙酒😆 打卡一流