2020-06-26
Old monk 位於尖沙咀赫德道 店面都幾大 坐係街邊chill下又得 坐係室內靜啲傾下計都得 燈光昏暗 氣氛唔錯Appetiser ▪️Risotto ball第一次食risotto ball 外層脆身 入面包有黏稠既risotto 口感幾特別▪️Crispy cheese ball芝士波波外脆內軟 入面包有芝士醬 感覺上芝士味道同一般既有啲唔同 走中東既路線▪️Spicy fries薯條上面洒有辣粉 實心足料 好惹味Salad▪️Mediterranean $80沙律中有爽口青瓜 洋蔥 生菜 番茄仔 鹹鹹地幾開胃 仲有我最鍾意既feta cheeseMains▪️Ribeye usda Angus $520/16oz肉眼嗌左五成熟 上枱時完全唔會過熟 中間帶粉嫩既紅色 肉質軟腍帶咬口 富肉汁 調味十足旁邊既配菜有驚喜 薯仔軟腍 啖啖蒜味 完全滿足到好鍾意食蒜既我Dessert▪️Tiramisu芝士部分好軟滑 相對上餅乾部分就較少 整體食落好濕潤 甜而不膩不過酒味同咖啡味相對較淡 個人就比較鍾意食餅乾部份較多既tiramisuCocktails▪️Mai Tai $63Mai Tai主要由ru
Appetiser
▪️Tiramisu
Cocktails
▪️Mai Tai $63
Mai Tai主要由rum 杏仁糖漿 果汁調製而成
感覺上呢杯cocktail加左菠蘿汁橙汁 飲落好有fruit punch既感覺 走熱帶風味既路線
初初入口甜甜地 餘韻有酒味 係容易入口 適合女仔既cocktail
▪️Nothing $63
⠀
整體而言 氛圍唔錯 cocktail價錢相宜 選擇唔少 都幾適合叫返一兩杯 bar有提供mains 岩晒飲飲下野肚餓既朋友仔