大班楼系我心目中就系咁既地位😥尤其系同一个月去咗广州食另一间粤菜(江-米芝连二星⭐️⭐️),发现呢间真系非常非常普通,唔值呢个价Lunch ($680/per head):冻卤水花椒小吊桶酿土鱿荔甫鸭盒炭火厚切叉烧鸡油花雕蒸花蟹配陈村粉樟木烟熏黑脚鸭干菜陈皮扣肉配夹包鱼汤白木耳浸瓜丝虾酱炒饭(唔好食😂)甜品三味招牌鸡油花雕蒸花蟹配陈村粉 - 基本上枱枱必点,味道确系几有花雕味。但系个蟹系唔鲜,又未到完全水,而且鸡油味有啲淡,整体只能话佢ok la😥叉烧半肥瘦,有啲㶶边,蜜汁包裹住整块肉,肉汁有被锁到。略为有啲咬口,未到入口即溶。正常水平烟熏鸭上菜香气扑鼻,好大浸烟熏味道,食落偏干柴,有做到外面脆皮效果,只系只鸭唔够肥美,食落唔系大啖肉既感觉有啲可惜😿扣肉夹包中间个菜干陈皮酱好衬,件肉入口化开,好淋既状态,系其中一道好食既菜🩷其他菜式普通唔特别,尤其系个炒饭,成碟系茶记食既杨州炒饭咁,完全冇虾酱味。服务态度好一般,收呢个价钱同去普通茶楼食饭差唔多。除非你好有钱好有时间来试呢间曾经中菜传奇😂。
大班楼系我心目中就系咁既地位😥

Lunch ($680/per head):
冻卤水花椒小吊桶酿土鱿
荔甫鸭盒
炭火厚切叉烧
鱼汤白木耳浸瓜丝
虾酱炒饭(唔好食😂)
甜品三味

冻卤水花椒小吊桶酿土鱿