2023-03-16 619 浏览
Lady M® 一直被譽為紐約最頂級、最著名的法式蛋糕品牌,以原味千層蛋糕聞名。相信鍾意食甜品既foodie,都一定對Lady M依個品牌唔陌生!我點咗1件玫瑰千層蛋糕$78(Rose Mille crepes )和1杯冰法式泡沫奶玫瑰茶$68(Ice french rose tea) latte。先講蛋糕確是順滑,但玫瑰味有d香精香油,味道比較似食香水,而且徧甜而rose tea就多奶泡,但唔特別,整體味道唔太啱我口味,我偏向鍾意cheesecake factory嗰種厚實無香油的味道(個人口味!!)環境在商場中開放式的,純白簡潔,但就不夠私隱度和裝潢。如果有人請我會食既,但就唔值自費買嚟食,性價比唔高😆