2018-08-11 788 浏览
呢日午餐好想食沙律菜清清地,所以選擇咗K11呢間野玩田店。呢間餐廳坐落於K11 2樓K11 Natural入面,行到最入就見到!呢間野玩田店被介紹為一健康食店,所用的都為本地有機蔬菜,每日新鮮採摘咁話。一於等我去試下先!餐廳入面都是木制家俬,而且自然光充足,感覺到大自然好簡約好舒服呀!眼見沙律吧的食物還好,就先點左set A自助沙律美食吧($118),跟餐湯,麵包,咖啡或茶及甜品。點完餐店員會馬上為你送上餐湯同麵包。麵包味道正常,一個餐包咁,一個芝麻包,呢個係兩人份量。餐湯…好難飲。係個隻白汁麵撈呢,加完奶都未調味就上枱,飲到麵粉味,真係好難飲。飲左2啖放棄左。黎到自助美食吧,有不失不過嘅麵包布甸,好食嘅泰式甜酸汁雞翼,唔脆嘅薯格,正常嘅蒜蓉炒雜菜。雞翼最好食。沙律菜方面有羅馬生菜同埋雜菜,有水果盤。沙律嘅配料有紅菜頭,芝士,提子乾,番茄。羅馬生菜算新鮮,但沙律雜菜就唔係咁得,好多都黃黃地,唔新鮮,真係夾唔落手。另外仲有粟米粒,橄欖,雜果沙律。有火腿拼盤,燒雜菜。最後有啲細細碟嘅,有芝麻醬豆腐,吞拿魚酥皮,秋葵,蜜柑,甜黑豆。小碟樣樣都唔差,幾好食。淨係沙律吧都食得飽嘅,所以最後我哋都

餐前麵包與湯

另外仲有粟米粒,橄欖,雜果沙律。

有火腿拼盤,燒雜菜。

淨係沙律吧都食得飽嘅,所以最後我哋都冇叫主菜。埋單前會有以下呢碟甜品同餐飲,係曲奇餅同一件蛋糕。係草莓味?紅桑子味?件蛋糕食落去係濕嘅,難食。食咗兩啖頂唔住放棄左。
總結來講,佢sell緊自己用嘅係新鮮本地蔬菜,但呢個自助沙律吧啲菜竟然唔新鮮係失望嘅
。個甜品又唔好食,價錢唔算平,試一次就算喇。