2022-07-18 68 浏览
前兩日,帶咗屋企人去食中菜😋,呢間中菜好出名嘅,叫做「食神麗宮」,餐廳係由戴龍師父主理,餐廳擁有好多吾同自家製嘅菜式同埋一啲懷舊嘅菜式❤️ 當我見到呢間餐廳咁吸引嘅時候,我就忍唔住要book枱帶屋企人食😋😋,餐廳嘅環境好靚,而我最鍾意嘅就係佢嘅吊燈👍🏻-我哋叫咗乳鴿,外皮非常酥脆,而且肉質非常Juicy,啲肉仲好結實啊 而且油脂分布好適中,又唔會太肥喎😋😋-另外我哋叫咗原隻龍蝦炒乳酪❤️,將啲龍蝦起咗肉,然後加埋蛋白落去炒,好滑好好味 ,而且鮮味十足啊💯💯-我哋仲叫咗咖喱牛腩,佢配埋香脆嘅長城饅頭,估唔到配埋啲汁食好驚喜😍,牛腩非常之入味,最驚喜係佢個饅頭啊 揸得非常之酥脆💯💯❤️-金絲脆蝦球😍,外層香脆嘅金絲包住蝦球,個蝦肉非常之彈牙,而且炸粉都唔會太厚,酥脆香口❤️😋-食神皇帝炒飯爸爸話個炒飯都咁靚嘅 佢係成條鯉魚嘅形狀咁上,打卡💯,而且味道都非常驚喜,啲飯炒到一粒粒, 佢分別有帶子蟹籽,蝦仁等等,鮮味十足😍-最後就叫咗個雜菜粉絲煲,用咗啲海味落去煮🙈,令到成個煲都好有鮮味,而且仲有幾款唔同嘅雜菜 加上粉絲好索味💯-
金絲脆蝦球😍,
食神皇帝炒飯