2025-07-05
好耐冇食新加坡嘢啦,見到堅尼地城新開呢間即刻走咗去試😆果然冇令我失望!無論係環境服務同嘢食都非常到位👍🏻試咗佢哋三道菜嘅lunch set頭盤揀咗蕃茄沙律,畫龍點睛嘅薑汁油醋醬,入口有種置身東南亞嘅感覺,已經覺得調味好用心😋主菜揀咗炭燒沙嗲雞飯,一上菜已經聞到好香炭燒味🤤即刻食慾大開!雞肉燒得恰到好處,有辛香料嘅惹味,亦有沙嗲嘅甜味,融合得非常好👍🏻珍珠米飯粒粒分明比較有咬口,索晒啲醬汁,配合雞一齊食一流😋甜品見到有個咖喱魚蛋雪糕,覺得好得意😆咖喱配合椰糖原來係咁夾!連埋上面脆卜卜嘅豬皮粒食,成件事有衝擊但又balance到👍🏻呢間可以話係我近期食過最好食嘅新加坡嘢🤤下次一定會再嚟!佢哋仲有得買自家製嘅新加坡伴手禮,手工曲奇嘅醬料全部由主廚親自炒製💪🏻最有驚喜係黑椒菠蘿仔,融合咗新加坡同香港本土元素,唔會太甜好惹味😋堂食客人買產品仲有9折✨