今日无所事事,谂著同朋友揾个地方食吓个放题吹吓水,上openrice睇吓旺角有边间好。咁啱就睇到呢间番本,见个名几特别,地方几就脚,网上评价又唔错,于是就胆粗粗上去试吓。去到见到地方几阔落,座位几多,去到即有位入闸唔使等。要试就梗系要试真啲,二话不说加钱试埋个「升级之体验」,我哋第一轮就点咗个赤虾、带子、油廿鱼、烧羊架同埋个忌廉煮青口。刺身固然系厚切加鲜味,卖相砌得靓靓仔仔。但最意外系个羊架同青口,系意外咁好食,真系忍唔住想点多几转,奈何要留肚试其他嘢,唯有下次嚟再食过。生嘢食唔到太多,食完一转后我哋转攻熟食。值得一赞嘅系呢间嘢熟食嘅选择真系几多。先嚟一碟炸物,炸得啱啱好,至少卖相系金黄色嘅,而唔系黑炭头。我朋友食个芝士年糕食得津津有味,我就几欣赏个炸鸡软骨,炸得恰到好处。寿司料多饭少嘅配搭,一口一件,啱哂我哋想试多啲唔同嘅嘢。饮品选择都真系算丰富,除了汽水、杨协成,仲有日本啤酒、梅酒、清酒。我哋就拣咗梅酒。呢间嘢食选择真系几多,作为食客真系名副其实嘅「番本」。
去到见到地方几阔落,座位几多,去到即有位入闸唔使等。
「升级之体验」
羊架
炸物
寿司料多饭少嘅配搭,一口一件,啱哂我哋想试多啲唔同嘅嘢。
呢间嘢食选择真系几多,作为食客真系名副其实嘅「番本」。
2015-04-09
用餐时段