2022-12-09 21 浏览
呢排見天氣轉涼,就好想食 🏮「一生懸面」🏮個女考完試,我就第二日帶咗佢去食拉麵同埋沾麵。咁啱係禮拜四,入到去見到原來逢星期四惠顧,學生出示學生證有八折優惠。🎊🍜海老拉麵我揀選咗適中軟硬度嘅拉麵,麵條幼身嘅係我喜歡嘅拉麵。個湯濃酬令到拉麵可以掛到湯,咸道適中,絕對唔係死咸。😝櫻花蝦好多,食落去每一啖都可以食到櫻花蝦入口。☺️佢快叉燒真係舊軟腍,油分啱啱好亦都唔會太肥膩。成個面食完之後我已經可以連夜晚嗰餐都唔使食。🍜特濃豚骨沾麵阿女就嗌咗個沾麵,我都有試吓佢嘅湯底,真係個人覺得比較鹹,同埋濃稠都比較高。而佢個沾麵就係粗身嘅,麵身比較硬可能佢揀選左冷麵嘅關係,都要用一段時間先至食得晒,因為要俾啲時間去咀嚼😂。🥟煎餃子餃子食落去就冇咩特別,皮身暖暖哋,餡料都係正正常常😜總括嚟講我哋兩個下午兩點先食就係唔需要排隊,因為過咗午餐嘅時間🤣。食完嗰一餐去到夜晚就連dinner都唔需要食,真係飽到一個點🙀。
呢排見天氣轉涼,就好想食 🏮「一生懸面」🏮

🍜海老拉麵

🍜特濃豚骨沾麵

🥟煎餃子
餃子食落去就冇咩特別,皮身暖暖哋,餡料都係正正常常😜