2019-06-23
我抱有期望來到,因為訪問話呢個chef係藍帶攞咗第一定二名,又對食物好有熱誠同要求,但確係失望。首先,lunch個menu係包咗餐湯,沙律,一杯嘢飲同埋意大利雪糕,我揀咗hand made肉醬意粉$88。其實我唔覺得要包甘多嘢為之抵食,簡單包杯嘢飲或湯,做好質素比較實際。個意粉,我食唔倒肉甘制,不過唔緊要,個汁好食都夠,但真係喊,亦無令人想食完再食感覺,仲有話係handmade,我感受不到,如果係嘅應該蛋味會重啲,但我感覺係超市買果啲意粉質素。另外個湯比較淡同稀,沙律菜唔少係黃黃舊舊的,意大利雪糕,其實可以簡單話係雪糕,不用甘花巧話意大利令人有期望。我唔知其他菜式會唔會ok d,但如果要食意粉,我下次都係去番一樓食真handmade pasta啦