2010-10-10
青檸先生其實想食味千,但我又麻麻地,又咁岩經過呢間新店,之前都有少少想試,但衝動不大,今次.............試就試啦!我地order左:1) 蕃茄牛肉扁烏冬: 個汁都唔算好酸,又無甘味咁"傑",但個扁烏冬真係好似河粉.......傳統烏冬就會煙un D,扁烏冬缺少口感,另外,D牛肉都幾un 下,但都算OK。2)羊肉井:(comment由青檸先生提供) 我係羊肉怪,勁仲意食羊肉,但係呢度的羊肉完全去除了So 味,勁失落,我覺得怕So的人就唔會叫羊肉,仲意羊肉就仲意So 味,即同個D仲意食榴槤D人一樣。所以我食得麻麻地開心,只覺是普通肉飯,除外,其它OK。3)牛舌串: OK,不錯,但幾貴,兩片仔都$1x,但同 EXP的,是兩種風味。4)鰻魚串: OK,掃得太多照燒汁,有D咸Decoration方面:它用個隻黃色同Genki個隻一模一樣,感覺又係"吉野家",但pricing就貴一倍有多,仲要有服務費。以光猛為主,我覺得不太適合做比人飲酒的地方,同系的魚一丁比較舒服同氣氛好。
我地order左:
4)鰻魚串: OK,掃得太多照燒汁,有D咸