餐厅: 國金軒
资讯:

今次系第二次來食,上一次需然book 0左位,但都系企0左響門口等0左差不多有20 分鐘至可以入座,好采老細出0左trip,可以食耐0的,如果唔系,我地都走左去第二間。book位果日要求了窗口位,但當日安排唔到。今次醒喇,早0左book,亦book早0左。今次5日前就已經打去,而且同以往作風一樣要窗口位。個接線生亦如以往一樣念臺詞,窗口位已經full 灑,但我0地會mark 番低,到時有位會儘量安排。雖知道呢個系官方對答,但系都覺得未免太過死板喇,5 日前都話full 灑?!今日12:30 來到,即時入座。我地看圖點'食送',都系叫番上次果個豬肉'籃'瓜卷,BBQ既豬肉包住條狀既'籃'瓜,個樣實在太吸引喇;第二樣餐牌上寫住話系雞翼,但食落好似系雞槌,其實真系唔知到系0羊,因為只得一條骨連住舊肉,個廚拆骨既功夫一流呀。然後有燕窩'火局'蟹蓋,0的燕窩系放響個'火局'蟹蓋上0既,因為燕窩無味,食既時候都系主要食到'火局'蟹蓋既味,有無燕窩都系影響唔到個'食送';仲有一個普普通通既清湯莧菜,需然煮法無技巧,但都好好食,可能我唔鍾意食太濃既野食啦。而之前果幾味,煮得有技巧,食落好野味,食番0的

今日12:30 來到,即時入座。我地看圖點'食送',都系叫番上次果個豬肉'籃'瓜卷,BBQ既豬肉包住條狀既'籃'瓜,個樣實在太吸引喇;第二樣餐牌上寫住話系雞翼,但食落好似系雞槌,其實真系唔知到系0羊,因為只得一條骨連住舊肉,個廚拆骨既功夫一流呀。然後有燕窩'火局'蟹蓋,0的燕窩系放響個'火局'蟹蓋上0既,因為燕窩無味,食既時候都系主要食到'火局'蟹蓋既味,有無燕窩都系影響唔到個'食送';仲有一個普普通通既清湯莧菜,需然煮法無技巧,但都好好食,可能我唔鍾意食太濃既野食啦。而之前果幾味,煮得有技巧,食落好野味,食番0的莧菜中和番,感覺很好.

如果響呢頭飲茶,呢度系我既首選,因為響其他中環既酒樓都要0甘既價錢,但系呢度多0左0的服務同個海景