2016-10-16 1318 浏览
今日去探大角咀妹妹同狗仔,本來想食漢堡包,佢就話食過唔去了,於是帶左我去indian food餐廳食下咁話喎,呢間都唔帶搵,但平時行過又唔覺眼,好彩有佢帶路炸。先黎free前菜,脆薄餅加三隻傳統醬料,喜歡薄荷的清新,辣茄醬的微辛,薄餅本身有咸味,調味加少少就夠。馬拉沙嗲68個酸煮到幾惹味,串燒一客有六串,圍起都抵食。雞肉好香口,沙嗲又好正,肉質夠嫩滑,有驚喜又好有份量。炸乳酪蔬菜涵餅48熱辣辣上桌,炸得好脆但又唔油,一共有八塊,係第度未試過,今天首嚐,乳酪足但不濃,滿佈indian陣陣香料味,幾特別,涵料幾正。牛油雞78去indian餐廳,我必叫呢樣,貪佢可以用烤餅沾食好過癮,呢度個份量叫正常,價錢同港島嗰邊無分別,咖哩味夠,雞又入味,香料恰好,好驚食到太多咖哩粉既細末的嗆喉感,呢個好滑,完全唔會。個汁好足,多沾兩份的烤餅喇。芝士烤餅28唔夠熱辣,芝士味香香地但味道偏淡,可能係因為烤餅本來就要淡,用黎點汁食嘛。餅普通鬆軟,可以更好。食後感:整體感覺幾正宗,坐得亦舒服。成晚咖哩雞最掂,推。
馬拉沙嗲68
炸乳酪蔬菜涵餅48
牛油雞78
芝士烤餅28
食後感:整體感覺幾正宗,坐得亦舒服。成晚咖哩雞最掂,推。