2013-10-05 926 浏览
这是我第二次光顾此店,想番起对上𠮶次已系好几年了,当时其中一位同事(现已离职)好钟意试新野,又爱咖哩,所以便同佢到这里吃咖哩,没有太大印象,不过若果好好味,我谂我一定会帮衬得密啲。事隔咁多年再嚟,纯粹系唔知食乜好,行到咁上下举头一看便是这个招牌,于是决定入内再试。当时大概12时正,未到太古坊放饭时间,所以餐厅仍有大量座位,我们被安排在冷巷附近既二人枱,枱上已放了餐具及是日餐牌,可选既款式唔多,羊﹑鸡﹑鱼﹑虾同杂菜咖哩5款,可配 Naan Bread或白饭,虽然同是咖哩,但辣度﹑煮法各有不同,如Masala﹑加蕃茄既等等,其实我想吃牛的,但唔知点解冇,所以点了平时唔系成日吃既羊。朋友知我唔食鱼唔食菜,所以点了蕃茄咖哩鸡,我地两个都选择配 Naan Bread。店员问我地饮唔饮野,本来我想试芒果酸乳酪,但同事话佢唔啱饮,所以我都唔敢点,只系请店员给我们两杯水,继而主动送上餐汤,望落去乳白色杰挞挞,我一向唔好餐汤,所以只试了一小口,真系好杰,亦唔知自己饮梗乜,所以冇饮哂。未几咖哩同 Naan Bread 都嚟了,好快,应该一早煮定,转眼间餐厅已坐满人,劲!我地趁咖哩尚热赶快吃,味道都系一般啦

店员问我地饮唔饮野,本来我想试芒果酸乳酪,但同事话佢唔啱饮,所以我都唔敢点,只系请店员给我们两杯水,继而主动送上餐汤,望落去乳白色杰挞挞,我一向唔好餐汤,所以只试了一小口,真系好杰,亦唔知自己饮梗乜,所以冇饮哂。未几咖哩同 Naan Bread 都嚟了,好快,应该一早煮定,转眼间餐厅已坐满人,劲!我地趁咖哩尚热赶快吃,味道都系一般啦!印度烤饼冇乜味亦冇面粉香。

一个午餐HK$58不用加一,其实都几贵,因为我唔觉得特别好味,不过同区真系得佢同另一间,冇乜竞争,所以多年来生意不减,又或佢只系唔啱我地口味,因为同场都见唔少外籍人士帮衬架!不过我就唔会再嚟,如想食印度咖哩,我宁愿去重庆E7好了!
咖哩羊及鸡
2013-10-02