2008-04-09 5 浏览
這間食店由我在這附近工作開始幫襯, 真係食足十年, 依然係我的至愛, 好似上隱咁, 每個月起碼吃一兩次不過本人就從未吃過過橋米線, 因為我比較鍾意吃辣,所以鍾意叫酸辣, 吃過清湯就不過偏鹹我的推介係酸辣炸醬雞肉米線或者係酸辣黃鱔, 再加辣椒油, 真係流曬口水, 不過吃得辣嘢就預咗要飲多啲水, 豬扒好正, 新鮮炸就當然熱氣啦, 菜就抵食夾大件, 如果要外賣就最好叫分開粉, 即係湯料一碗, 米線在另一個盒, 需然要加一蚊, 不過份量會多小小又唔怕淋, 氣鍋雞都唔錯, 不過就最好人多先食, 譚仔就完全唔係嗰皮, 不過就唔好預咗坐得耐, 他們工作效率很高的, 吃後立刻幫你收碗, 不過我習慣了所以會嘆埋杯茶先走P.S. 有位食評話吃過麻辣, 又話吃過炸醬墨丸, 我想他弄錯了, 這間店從未有過這些吃
不過本人就從未吃過過橋米線, 因為我比較鍾意吃辣,
所以鍾意叫酸辣, 吃過清湯就不過偏鹹