2022-05-14
我真係好鐘意放題自助餐。雖則每次眼闊肚窄~食完飽到嘔🙊都話嚟緊一年都唔想再食~但每次總係忍唔住今次上網搵咗好耐最後揀咗呢間見佢食物款式都幾多~~~~~~~~~~~~~~~~~~首先環境同枱都坐得幾舒服又乾淨~上菜速度都好快,亦冇漏單情況食物質素亦好滿意,好多特別款式~~~~~~~~~~~~~~~~~~自助區包括👇🏻👇🏻👇🏻🧃🍹☕️⋯⋯飲品 (超多種類)🥗🍅🥒⋯⋯沙律 (無食)🦐🦐🦐⋯⋯海鮮 (🉑)🍤🥟🍘⋯⋯炸物(味道👌🏻)🍦🍩🍨⋯⋯平價雪糕甜品 (無M&P , Haagendazs👉🏻👈🏻)刺身~各種大路嘅刺身都應有盡有,夠新鮮~壽司都正正常常~飯又唔會太硬熟食嘅款式好多~好多都掛住食都唔記得影相芝士焗蝦~賣相味道好吸引~釀咗少少洋蔥加青椒~加埋芝士幾惹味~焗得好靚仔~燒銀鱈魚?好似係🐟😛外皮係有啲燶,不過唔影響味道,醃得好入味~甜甜的~可以大大嚿鰻魚放入口真係爽呢到🦐🍤蝦的菜色好多種~黃金蝦都👌🏻仲有好多好多食物都唔錯例如~🉑蒜蓉粉絲蒸扇貝(不過有啲細粒)🉑花膠湯 (太大碗)🉑羊架🉑芝麻雞翼 (皮脆肉嫰)~~~~~~~~~~~~~~~~燈燈燈櫈😂是日最愛榴槤炸彈炸得💯,外脆內軟,煙韌嘅
~~~~~~~~~~~~~~~~~
首先環境同枱都坐得幾舒服又乾淨~
上菜速度都好快,亦冇漏單情況
食物質素亦好滿意,好多特別款式
~~~~~~~~~~~~~~~~~~
自助區包括👇🏻👇🏻👇🏻
🧃🍹☕️⋯⋯飲品 (超多種類)
🥗🍅🥒⋯⋯沙律 (無食)
🦐🦐🦐⋯⋯海鮮 (🉑)
🍤🥟🍘⋯⋯炸物(味道👌🏻)
🍦🍩🍨⋯⋯平價雪糕甜品
(無M&P , Haagendazs👉🏻👈🏻)
刺身
~各種大路嘅刺身都應有盡有,夠新鮮
~壽司都正正常常~飯又唔會太硬
吞拿魚
熟食嘅款式好多~好多都掛住食都唔記得影相
可以大大嚿鰻魚放入口真係爽
呢到🦐🍤蝦的菜色好多種~黃金蝦都👌🏻
仲有好多好多食物都唔錯
例如~
🉑蒜蓉粉絲蒸扇貝(不過有啲細粒)
🉑花膠湯 (太大碗)
🉑羊架
🉑芝麻雞翼 (皮脆肉嫰)
~~~~~~~~~~~~~~~~
燈燈燈櫈
😂是日最愛榴槤炸彈
炸得💯,外脆內軟,煙韌嘅口感香濃嘅榴槤味,連唔鐘意食榴槤嘅屋企人都食咗兩粒
~~~~~~~~~~~~~~~~~~
整體來講,除自助區食物外,放題紙上嘅食物都無咩食完覺得伏
第一次同爸爸媽媽食放題佢哋都表示鐘意~開心
榴槤炸彈🥹