2017-04-19
香港素有美食天堂的稱號,要找好野食易過借火,大連鎖店林瑯滿目,中式、日式、西式等等⋯⋯近年香港人愈來愈支持小店,全靠是廚師的一份心情、用心和堅持,做食的一係賺大錢,一係好快執笠,味道固之然重要,更重要係整個氛圍,而我係三品燒鳥就感受到。居酒屋的旗幟掛在門外,有日本的影子,一打開門已經見到好多種唔同嘅酒水,鍾意酒嘅朋友應該沒有唔黎嘅理由,因為呢度嘅酒都偏平,性價比高,一次打孖上先叫盡興。飲酒嘅飲酒,唔飲酒嘅飲介紹白桃同白提子汽水,仲有波子汽水,細細個嘅最愛。串燒一般都會驚唔夠飽,所以三品一至四係飯嘅定食,叫左飯打個底,再叫串燒,咁先係皇道,所以俾左個藉口自己叫燒鰻魚飯,鰻魚飯都係日式燒嘅好食,真係佢個汁+燒+鰻魚兒,真係無敵,冇咩骨,健康,好食,唔肥⋯⋯太多太多原因可以令你一個人食哂全部哈哈。三文魚有豐富維他命B,佢燒得咁靚向我招手,皮脆肉厚,幾乎每次都會叫燒三文魚食。招牌雞肉棒是靚女侍應特別介紹,又係沒有不吃的理由,佢介紹左佢地個汁係秘製,可以點其他串燒,而且雞肉棒係新鮮自家製,食住雞肉棒,蛋汁同雞肉極之配合,美味係口裡面徘徊,特別係呢道菜更顯廚師功架、用心同堅持,對鮮味嘅堅持,如果可
招牌雞肉棒是靚女侍應特別介紹,又係沒有不吃的理由,佢介紹左佢地個汁係秘製,可以點其他串燒,而且雞肉棒係新鮮自家製,食住雞肉棒,蛋汁同雞肉極之配合,美味係口裡面徘徊,特別係呢道菜更顯廚師功架、用心同堅持,對鮮味嘅堅持,如果可以建議客人呢道做第一味菜,或第一味上會比較好,因為個汁可以點其他串燒。
牛肋肉無驚喜,因為一如以往咁好食,食一串太唔夠喉了,至少食三串。
雞肉大蒽
牛肋肉