2022-06-16
今日放工到銅鑼灣一帶食好野,今日好想日本餐,到場後已發現個裝修充滿日式風格,相當有日本感覺而且座位闊落,相當舒服。今日落大雨,當店員見到我地有點狼狽,更主動提供紙巾,相當貼心。😍右口魚薄切右口魚的刺身相當鮮味,薄薄一片已食得出佢既鮮甜,而且魚肉個紋理分明,味道相當之好。配佢特製酸汁,更開胃。而且汁吾會好重味,不會掩蓋左原本鮮味,相當不錯。而同時群邊,師傅用了灸燒既方式,完佳食曬佢既油份及香口瑩光魷魚瑩光魷魚沖漬。味道好鮮,比較重味,作為小食其實不錯。亦幾有新鮮感,平日比較少食。串燒其實每次去日式餐廳都想食。今日叫了幾款:分別係冬菇豚肉荔枝卷汁燒帆立貝當中帆立貝咁大粒,相當驚喜,用料亦好新鮮,相當彈牙有咬口。荔枝卷又是驚喜連連,平日豚肉金菇好常見,估吾到夾荔枝一樣得,外表係咸味,裡面係甜甜荔枝,相當有趣特別。而且最近天氣熱,令人相當舒適。開胃,相當有趣既配搭甜品 厥餅凍凍地 為今日美好晚餐畫上句號
😍右口魚薄切
而同時群邊,師傅用了灸燒既方式,完佳食曬佢既油份及香口
右口魚薄切
瑩光魷魚沖漬。味道好鮮,
比較重味,作為小食其實不錯。亦幾有新鮮感,平日比較少食。
瑩光魷魚沖漬
瑩光魷魚沖漬
串燒其實每次去日式餐廳都想食。今日叫了幾款:分別係
冬菇
豚肉荔枝卷