2015-07-27
家人買了團購, 好啦, 同佢地試下新野, 點知.......團購係由早上11點開始的, 我地10點50分去到, 店內無人, 只有的早市食剩的點心籠, 店內衛生好嘛嘛, 只有點心師傅開工, 我同家人問佢可唔可以入黎坐住先, 佢好好, 叫我地入黎仲幫我地開埋茶. 跟住我地等到11點, 有個姐姐終於返工了, 點心師傅同佢講:我幫你開左茶啦, 做埋你個份. 個姐姐竟然反駁話:咩呀! 我返11點架嘛! 我同家人O哂嘴, 呢個員工咁都得, 身為食肆, 11點開舖, 點可能11點先返呀!跟住我地開始用點心紙叫野食, 見到個著粉紅色衫既男人, 認得係老闆, 撓埋雙手, 唔想應我地咁, 佢哨一哨我地就叫佢個伙計埋黎, 我想, 身為老闆唔係更加親力親為架咩?唉....結果我地第一枱黎到, 等到連最後一枱入黎既人食完走埋我地都未有野食, 我地摧完又摧都不果, 結果跟收銀理論, 我問我地叫左咩點心, 你印返張單比我地睇下叫左咩都好呱, 佢話團購無得印架, 咁我問, 係咪團購D服務就係咁, 佢話唔係, 求我地留低, 話D野食仲有2分鐘. 我地再等, 其間隔離枱自由行就不斷有野食, 佢地仲話有D唔係佢地叫, 真係
唉....結果我地第一枱黎到, 等到連最後一枱入黎既人食完走埋我地都未有野食, 我地摧完又摧都不果, 結果跟收銀理論, 我問我地叫左咩點心, 你印返張單比我地睇下叫左咩都好呱, 佢話團購無得印架, 咁我問, 係咪團購D服務就係咁, 佢話唔係, 求我地留低, 話D野食仲有2分鐘. 我地再等, 其間隔離枱自由行就不斷有野食, 佢地仲話有D唔係佢地叫, 真係啤~~~~~ 事後諗返, 緊係, 佢地遂碟計丫嘛.
講真, D野真係無乜點食就想走啦, 臨走前問個伙計哥哥我地係咪走得啦, 佢話係. 我地走啦, 跟住個店員姐姐竟然追出黎話, 你地仲有$41未比! 我真係火都黎!!! 食物質劣, 態度惡劣! 仲好意思收, 不過我地深明呢間餐搞成咁, 老闆責無旁態. 我呢$41緊係比足返, 都唔係乜錢, 但咁既老闆, 咁既員工再加食物質素, 真係祝君好運!