2018-08-16 49 浏览
單單從個名就估到係食台灣野啦!九份,十分,台灣名勝都嚟左香港。我仲以為,淨係食台灣菜,點知其實有好多其他特式菜可以選擇。真係唔怕無悶,各式各樣都有,有中式古著醉鴿,台灣最出名滷水併盤,牛肉粗麵,都有西式,芝士麵包配台式炸雞,仲有沙律,沙冰,可以慢慢品嚐。先講古著醉鴿,呢個唔錯,酒不太多,恰到好處,就算唔識飲酒既人都可以食,而且用鴿,比用雞就更好,肉更滑。第二個要攞給大家,就係芝士麵包,麵包好似一個有蓋大碗一樣,廚師將多種芝士倒入麵包裡面,大家食炸雞時,點中間芝士,芝士連雞一起食,超美味。佢聽明處有多種芝士。面層芝士充滿芝士絲卷住雞,再幾雞點麵包中間滑流芝士,真係一流。我曾經去韓國幫襯過間燒雞鋪,佢只有表層芝士卷住雞,兩種味道,食落去時,不能融合,好差啊,同呢個比,知好遠。至於,芝士磨菇雞翼都正嫁,將芝磨姑鑲入去左骨嘅雞翼裡面,啖啖肉,芝士又香滑,所以,都推薦大家。沙冰,你睇到個樣都好吸引,好大杯,抵。呢度有一個值得讚嘅地方,係佢菜式份量夠。唔會太少,全部大大碟。我最怕就係,份量太少,食左都唔飽,但叫多個,又怕太多。嚟呢間餐廳,肯定無呢個煩惱。大家有興趣,就試下啦