2020-12-15
我本身好鍾意一啲文青嘅 餐廳今日呢就嚟到將軍澳商場裏面嘅叫做四季良晨嚟食嘢咁個裝修好清新 裏面擺著大量書本可以比人慢慢睇 裝修啦都係用嗰啲木嘅傢俬你做嘅感覺好清新田園風好舒服嘢食方面我覺得都係好啱香港人哋口味但係價錢又唔貴, 我點咗個晚餐嘅原盅燉湯上湯浸時菜煲 五點之後已經有㗎啦 主菜揀咗插香三杯雞定食好正呀原來係有成盅燉湯嘅好足料裏面有好多 了 三杯雞粉量ok 未 就都好出好入味 另外可以加錢賠少食我加咗個紫菜 魚丸湯 嘢飲加六蚊呢就可以配一個凍飲我就揀咗蜂蜜綠茶咁個成個餐好多嘢食好多菜好健康都唔都係一百蚊差唔多另外我買咗杯嘢飲攞走 係一杯黑糖仙草凍鮮奶 好大杯有質素外邊好靚之魚腥草前度邊個比例都做得好好正常好飲開位咁嘅質素都係好高嘅同朋友慢慢坐落嚟超下感覺真係好舒服好似去咗台灣一樣裝修仲有啲鼓勵嘅字句令我感覺好窩心好有energy