台灣老闆主理的台灣餐廳,好靚的壁畫,仲有一張好靚的「澎湖」相,仲有播住耳熟能詳的台灣歌手歌曲,好想去旅行呀🤪 「澎湖」一直都係我想去的地方,幾時先可以去🥲💁🏻‍♀️是日餐單如下💁🏻‍♀️台式滷水拼盤(牛肉、雞翼、豬腳、豆腐、滷蛋)滷水汁有少少甜味一點都不會太鹹,而且食完都唔會好口乾👍🏻👍🏻滷得好入味💯逢甲鹹酥雞唔會炸得好油膩,都唔會好鹹台灣牛肉麵牛肉湯底,而且好多料,牛肉好淋、花枝丸、貢丸、雞蛋、菜,好大碗而且唔算貴,抵食珍珠豆漿紅茶沒有奶精的豆漿加紅茶,健康得黎佢唔會好甜,而且好多珍珠🤩🤩🈵重點🈵台式刨冰🧊🍧一上枱已經好igable 🧊🍧香芋雪糕,自製黃豆粉花生奶蓋,低糖仙草糖水,芋圓🍨🍦中間仲有紅豆🫘起初都驚會好甜,個低糖仙草糖水唔會太甜,雪糕奶蓋芋圓再加刨冰🤩🤤好滿足同好消暑聽講今年夏天會更熱,出到觀塘真係可以去食另外,餐廳仲有隻好可愛的白貓貓,好得意😍😍😍

💁🏻‍♀️是日餐單如下💁🏻‍♀️

台式滷水拼盤(牛肉、雞翼、豬腳、豆腐、滷蛋)

逢甲鹹酥雞
唔會炸得好油膩,都唔會好鹹

台灣牛肉麵

珍珠豆漿紅茶
沒有奶精的豆漿加紅茶,健康得黎佢唔會好甜,而且好多珍珠🤩🤩

🈵重點🈵台式刨冰🧊🍧
一上枱已經好igable

聽講今年夏天會更熱,出到觀塘真係可以去食

另外,餐廳仲有隻好可愛的白貓貓,好得意😍😍😍