2017-06-15 58 浏览
今晚約咗沙田老友食飯補祝生日,老友問食咩好?我話係河畔花園開咗間新店,係台灣食店,不如去試下!我哋大約7點去到,間店已經坐咗一半客啦人,不用半小時,差不多滿座,都幾旺!由於天氣太熱,首先一人一杯涷飲先!紅心皇后,係一杯士多啤梨沙冰,士多啤梨好甜,好透心涼,爽!墾丁星空!其實係碟戀花青檸冰,個賣相好靚,本身杯飲品下半部係透明色,食店會另外附上一個燈座,將杯飲品放上去,個效果好掂,好有心思,好溫馨呀!叫咗個滷水拼盤(小),有蛋,豆腐,大腸,鴨舌,腎,雞翼,好多款式,味道不會太濃,幾好味!紅燒牛肉麵配幼麵,牛肉好淋,牛筋爽,幼麵又滑身,湯底好濃牛肉味,忍不住差不多飲哂,正溶岩芝士雞,作為芝士控的我,食到冇停手,首先將雞翼放落個包到,搞好,拉回上來,好有拔絲feel,食完雞翼,食埋個包,啖啖芝士味,十個正!最後來多個甜品,什果雪糕鬆餅!其實係窩夫,幾脆口,不是厚厚蛋醬,配少許芒果汁,好甜,好好味!這餐好滿足,好啱口味,下次會再來!
由於天氣太熱,首先一人一杯涷飲先!
紅心皇后,係一杯士多啤梨沙冰,士多啤梨好甜,好透心涼,爽!
這餐好滿足,好啱口味,下次會再來!