餐厅: 百芳池上便當 (Mikiki)
资讯:

2022-05-25 498 浏览
身在香港既台湾朋友同我讲过,佢觉得百芳系最有台湾味既便当,今日经过foodcourt,买两份外卖番家试下。百芳除左饭盒便当,仲有汤面拌面小食。点左一份盐酥鸡便当,盐酥鸡系分开上,佢比平时一般台湾食店嘅鸡又唔同,少咗炸粉嘅外皮,不过盐酥嘅味道就更出。便当有粉丝粟米卤蛋椰菜,好饱足够大份。红烧牛丸牛筋面,面底分开上,汤底系香浓既,不过可能外卖返到屋企时间过咗一阵,觉得啲面好似硬左,可能滚翻热个汤先放落去会好啲,但牛丸就超弹牙,食完想继续再食。叫多左份地瓜球,呢个我又摆返落焗炉仔度焗热咗几分钟,就咁食好似喺台湾夜市买到咁,好烟靭好脆口。随餐仲附送阿萨姆红茶或者系抹香绿茶或者系炭焙乌龙,叫咗后边𠮶两个,同阿姐讲少冰,唔知系咪因为咁,说动起上嚟嘅时候,好甜好甜😌

百芳除左饭盒便当,仲有汤面拌面小食。

2022-05-19
等候时间
5 分钟 (堂食)
用餐时段