观塘嘅工厦一向都有好多隐世小店🍽而最近试嘅呢间台湾菜 听闻系由台湾人亲自打理🫶亲身试完 决定要推介比大家🤩因为味道真系好正宗☺️不论主食定甜品 都系好有诚意💗✨️走心牛肉蕃茄汤面 $78分数:🌕🌕🌕🌕🌗蕃茄汤味好浓郁 应该系落新鲜蕃茄熬成 而唔系茄膏🍅牛肉筋肉分明 纹理平均🐮而且仲好软焾 完全唔韧 一咬就化开😋面条都几挂汤 不过系较细身嘅面条 口感上唔算好有弹性🍜✨️鲜梅猪排卤肉饭 $68分数:🌕🌕🌕🌕🌗卤肉饭嘅味道真系好有台湾嘅味道😭卤肉每一粒都肥瘦相间 亦卤肉嘅酱香味十足😋炸猪排超级大块 而且炸粉薄而脆 猪排都好鲜嫩🐖配上中间甜甜地嘅醋汁 有解腻嘅感觉😉✨️炸物拼盘 $58分数:🌕🌕🌕🌕🌑炸物拼盘有台湾肠,盐酥鸡,虾卷,丸子,甘梅蕃薯条🧆每一样都系大概2人份量 选择困难症人士就每样食物都可以试少少👫味道方面中规中规😉虾卷,台湾肠同蕃薯条比较出色 炸得好香脆而保持到juicy💦✨️嘎嘎脆刨冰 $99分数:🌕🌕🌕🌕🌘餐厅招牌菜之一 见到超级多人点💝一上菜就已经好惊艳 即刻疯狂打卡📸刨冰配有雪糕筒,香芋雪糕,红豆,花生奶盖,黄豆粉,仙草糖水 另上芋圆🍧香芋雪糕好重芋香味 配埋好绵密嘅奶盖同刨冰 有

✨️走心牛肉蕃茄汤面 $78
分数:🌕🌕🌕🌕🌗

✨️鲜梅猪排卤肉饭 $68
分数:🌕🌕🌕🌕🌗

✨️炸物拼盘 $58
分数:🌕🌕🌕🌕🌑

✨️嘎嘎脆刨冰 $99
分数:🌕🌕🌕🌕🌘
餐厅招牌菜之一 见到超级多人点💝一上菜就已经好惊艳 即刻疯狂打卡📸刨冰配有雪糕筒,香芋雪糕,红豆,花生奶盖,黄豆粉,仙草糖水 另上芋圆🍧香芋雪糕好重芋香味 配埋好绵密嘅奶盖同刨冰 有好多重层次😋芋圆好烟韧 而且食到芋头地瓜嘅香味 用料同制作一啲都唔马虎👍虽然食到最后得返冰就有啲单调同食唔晒 建议4人一齐食👨‍👩‍👧‍👦

✨️珍珠豆浆红茶 $26
分数:🌕🌕🌕🌖🌑
珍珠黑糖味几重 但应该唔系即炒有焦香𠮶种🧋豆浆红茶味道比一般奶茶清淡啲 适合微糖人士😇

总结:
好有诚意嘅台式小店 真系有回到台湾嘅感觉🥹古早味嘅味道 加上适合打卡嘅摆盘🍽餐厅墙壁都系以台湾自然风光为主题 颇有特色🎑价钱都算经济 几适合附近返工嘅人做饭堂🍚
走心牛肉蕃茄汤面
炸物拼盘