2023-04-29 72 浏览
非常熱愛食麻辣火鍋嘅我最近搵到一間超出色嘅麻辣火鍋放題就係位於尖沙咀嘅牛駅 主打台式麻辣火鍋 有不同種類型嘅美食同飲品❤️我哋今次5點半入座 揀咗$248嘅SRF美國極黑和牛片嘅套餐-▫️自助區嘅食物有好多唔同嘅前菜小食 包括泰式無骨鳳爪、泡菜蘿蔔、中華沙律、醉豬手等 令人非常開胃😋仲有肉燥飯、麻辣小龍蝦等 真係食到停唔到口-▫️肉類肉類種類非常多 有牛肉豬肉,羊肉同雞肉等牛類我哋叫咗美國極黑和牛片、美國牛肩胛片、巴西牛脷托肉質非常新鮮鮮嫩 全部入口即溶😋仲叫咗西班牙豬五花片、美國豬梅肉片、巴西雞肉片全部都好新鮮好好食 啱晒一眾食肉獸😋-▫️甜品甜品種類超過10款 三色芋圓係我私心推介冇諗過喺放題入面會食到芋圓 芋圓仙草非常好食❤️飲品種類更加目不暇給😍個人私心推介佢哋嘅珍珠奶茶🧋一杯杯製作好嘅珍珠奶茶放喺飲品櫃 奶茶質素非常高 食火鍋嘆奶茶係絕配😋-▫️小食佢哋仲有好多唔同嘅小食炸物 當中水牛芝士條、鹽酥雞、台式一口腸、醬爆糍粑全部都好高質好好食👍🏻-▫️火鍋配料種類非常多 我自己私心推介手打墨魚滑、台式鴨血、水魷魚、炸魚皮、即炸午餐肉等🥰配料吸晒麻辣火鍋嘅香味 令人食到停唔到口啊👍🏻-▫️火鍋湯底
非常熱愛食麻辣火鍋嘅我
最近搵到一間超出色嘅麻辣火鍋放題
就係位於尖沙咀嘅牛駅
主打台式麻辣火鍋 有不同種類型嘅美食同飲品❤️
▫️自助區嘅食物
仲有肉燥飯、麻辣小龍蝦等 真係食到停唔到口
▫️肉類
肉類種類非常多 有牛肉豬肉,羊肉同雞肉等
牛類我哋叫咗美國極黑和牛片、美國牛肩胛片、巴西牛脷托
肉質非常新鮮鮮嫩 全部入口即溶😋
仲叫咗西班牙豬五花片、美國豬梅肉片、巴西雞肉片
全部都好新鮮好好食 啱晒一眾食肉獸😋
一杯杯製作好嘅珍珠奶茶放喺飲品櫃
奶茶質素非常高 食火鍋嘆奶茶係絕配😋
▫️小食
佢哋仲有好多唔同嘅小食炸物
當中水牛芝士條、鹽酥雞、台式一口腸、醬爆糍粑
全部都好高質好好食👍🏻
▫️火鍋配料
配料吸晒麻辣火鍋嘅香味 令人食到停唔到口啊👍🏻
▫️火鍋湯底
作為火鍋嘅靈魂 一定係湯底
我哋揀咗佢嘅秘製麻辣鍋湯底小辣
真係有好香嘅麻辣味 非常鍾意😋
除咗辣嘅湯底 佢哋仲有好多其他養生湯底
例如胡椒豬肚鍋、花膠竹絲雞鍋、清甜椰子雞鍋等
真係有辣有唔辣任君選擇啊🤭
📍牛站(駅)麻辣火鍋放題 (尖沙咀)
尖沙咀加連威老道2-6號愛賓商業大廈1樓102號舖