2018-12-21 1133 浏览
一直都好想試吓嗰間明星牛肉麵,但又懶得過海,終於係沙田開咗間分店,我可以食試吓三星牛肉麵啦!三星牛肉麵,濃郁紅燒牛骨湯,有清翠嘅三星蔥,配料有招牌牛腩牛筋牛肚,燜得夠晒軟腍,我揀粗麵覺得Q彈又掛湯啲,仲有啲酸菜提鮮,我一個人食清晒成碗面仲飲埋個湯,因為食物質素上乘,真係好惹味!店員就推介另一個期間限定,海膽滷肉飯。好新鮮嘅配搭,勁多海膽落足料。海膽creamy 夠邪惡,有一隻好 sweet 嘅糖心蛋,充滿鹹香爆汁嘅魚子,食到底又可以食到正宗口味嘅台式滷肉飯,碗飯口感十分豐富。仲有就係去台灣必食嘅第一鹽酥雞 ,外皮炸得很酥脆,我好鍾意d 蒜茸九層塔,食落很惹味!而且唔知係唔係特色,鹽酥雞細細塊一口 size。最後係我好期待嘅芋圓,果然食得到喺台灣嘅味道,首先叫咗個台式刨冰底,當我問店員嘅時候佢就會show俾我睇有好多款配料選擇。我是芋圓fans、地瓜圓、紅豆、仙草、愛玉⋯⋯全部都要!再加台灣入口自家煮黑糖漿調味,綠茶奶蓋更加好味過唔少連鎖店。整體上服務都幾好,主動加水又有禮貌。

綠茶奶蓋更加好味過唔少連鎖店。

整體上服務都幾好,主動加水又有禮貌。