2023-03-25
平時做開運動都好鐘意食雞,所以有一日朋友突然介紹左呢間餐廳,後期先發現原來係之前好喜歡食某間雞扒飯時有提供既辣粉原創人開既!果陣已經覺得呢隻辣粉不得了,好食到買左枝返屋企備用🤣🤣黎到入座前,出面都有outside位可以坐,店員都係友善係門口招待同埋都好用心介紹佢地餐牌上既菜式 🥹 香辣雞翼尖係一個冷盤黎,辣味係慢慢咁出黎、同埋都好入面,肉質唔硬,都有啲算開胃既感覺所以愈食愈起勁拖肥牛油粟米如果就咁食,粟米只會帶牛油香味。可能係怕有客人會覺得太甜(?)所以燒融左拖肥係分開上比我地自己點黎食,同時可以控制甜度(我個人猜測)覺得都幾好👍 焗拉絲芝士酥薯粒用鐵板上果陣feel到一股熱氣、芝士受熱融左可以拉絲,同埋薯粒係一層層咁 好特別、不過一定要趁熱食香辣紐約腸皇牌爆汁烤雞一定一定要早一日預訂,如果唔係真係無機會食到😂 呢個就係我想黎既目的非常大隻、一扯開非常熱同埋肉汁流出黎!隻雞好多雞油脂但食落係好夠滑身外面果層皮仲搽左蜜糖添好脆口、真心無得頂仲提供左十幾款醬料比我地用黎品嚐隻雞醬料主要都以辣為主,必定有佢地推介既辣粉、辣度既高低起伏好多,好刺激太多醬料我地都係睇到佢枱面上紙介紹黎辨認叫左2
香辣雞翼尖
拖肥牛油粟米
焗拉絲芝士酥薯粒
香辣紐約腸
皇牌爆汁烤雞
外面果層皮仲搽左蜜糖添好脆口、真心無得頂
仲提供左十幾款醬料比我地用黎品嚐隻雞
太多醬料我地都係睇到佢枱面上紙介紹黎辨認
叫左2款Make your own drinks
不過我地最後叫bartender發板調比我地🤣
想像真係好飲、好出色、同埋好靚
甜品分別叫左辣粉雪糕球同廚師秘製特濃朱古力磚
真係有辣係雪糕裡面🤣🤣又辣又甜個感覺好似冰火相融既感覺